RBMA Radio Show - Madlib

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Madlib
RBMA Radio Show / Madlib
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate fireside chat sa legendarnim Madlibom.

Madlib, pravog imena Otis Jackson Jr, dolazi iz Oxnarda, Kalifornija. Muzički je producent, multi-instrumentalist, DJ i reper. Spada među najveće hiphop producente ikad! Karijeru je počeo ranih 90-ih kada je producirao beatove za The Alkaholiks, veoma uspješnu hiphop grupu iz SAD. Poslije toga sa par prijatelja osniva svoju grupu Lootpack, i 1998. potpisuje za Stones Throw izdavačku kuću. Od tog trenutka njegova karijera kreće svjetosnom brzinom, a on će se ubrzo nametnuti kao jedan od najznačajnijih muzičkih producenata u posljednjih 20 godina.

Njegova muzika ce obilježiti cijeli jedan period, radeći beatove za J Dilla (Jaylib), preko MF Doom-a (Madvillain), Talib Kweli, Cut Chemist, Kanye West, Snoop Dog, Kendrick Lamar, itd. Na to dodajte produkciju i remixe za Beastie Boys, Jazzanova, Daedelus, Slum Village. Zero 7, Air, Donald Byrd, Common, Freddie Gibbs i jasno vam je o kakvom je umjetniku riječ.

Par njegovih albuma su već stekli kultni status, kao što su "Shade of Blue", izdanje za Blue Note Records, ili "Champion Sound", album urađen sa J Dilla, za Stones Throw Records. 20 izdatih albuma, isto toliko EP-jeva, 15 mixtapea i oko 500 singlova pod 30-ak različitih imena, dovoljno govori o ovom impresivnom artistu.

U večerašnjih 60 minuta slušate od samog Madliba kako je počeo karijeru, prvi koraci, prva izdanja, prvi mixtape. Kako je radio sa drugim artistima, kako pravi pjesme, šta ga inspiriše. Uz njegovu priču, slušate i njegovu ubitačnu muzičku selekciju.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije