RBMA Radio Show - J Rocc

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - J Rocc
RBMA Radio Show / J Rocc
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa J Rocca u Sidneyu iz septembra ove godine.

J Rocc (Jason Jackson), je DJ i producent koji dolazi iz Los Angelesa, USA. Karijeru je počeo u tinejdžerskim danima krajem 80-ih godina. Godine 1992. osniva grupu pod imenom Beat Junkies sa kojom će se bukvalno upisati u legendu. Pored njega tu ekipu su jos sačinjavali Dj Babu, D-Styles, Rhettmatic, Shortkut, itd. Mnogi smatraju ovu ekipu jednom od pionira turntablism-a (izvođenje kompleksnih tehnika i trikova na gramofonima). Što pojedinačno, što kao ekipa osvojili su praktično sva DJ takmičenja - DMC, ITF, The Supermen, itd. i danas su svi članovi ekipe veoma poznati i cijenjeni DJ-evi. To dokazuju i nihova konstantna izdanja i turneje širom planete.

J Rocc je i na polju diskografije bio veoma aktivan, pa je do sada izdao 2 albuma, 15 EP-jeva, isto toliko remixa i oko 30ak mixtape-a. Tokom karijere sarađivao sa Jurassic 5, Beastie Boys, Dilated Peoples, Cypress Hill, The Likwit Junkies, itd. Također ste ga mogli vidjeti kao tour DJ-a za Madliba, ali i mnoge druge legendarne hip-hop artiste.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Sidneya, freestyle selekcija u njegovom ubitačnom stilu, J Rocc style !

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije