Katie Melua vikend na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Katie Melua vikend na Radiju Sarajevo
Novi album koji je Katie Melua nedavno objavila In Winter bio je povod da joj posvetimo ovaj muzički vikend na Radio Sarajevu.

To je njeno sedmo solo izdanje, i prvi album rađen nakon završetka saradnje sa Mike Battom i njegovom etiketom Dramatico. Snimila ga je u rodnoj Gruziji uz učešće ženskog hora "Gori".

Ketevan "Katie" Melua , rođena je 1984. godine. S osam godina zbog građanskog rata u domovini s porodicom odlazi da živi u Belfast, a kad joj je bilo 14 prelazi u London. Kao učenica BRIT School for the Performing Arts upoznaje kompozitora i producenta Mike Batta (The Wombles, Steeleye Span , Bond) i s 18 godina potpisuje s njim profesionalni ugovor.
 
Već njen prvi album Call Off the Search postiže veliki uspjeh (3,6 miliona prodatih primjeraka), a slijede Piece by Piece (2005), Pictures (2007), The House (2010), Secret Symphony (2012), Ketevan (2013) i najnoviji In Winter.
 
Svi su bili komercijalno uspješni bez obzira što Katie svrstavaju u žanr  "blues, jazz, folk-pop", a 2006. bila je najprodavani ženski izvođač u Evropi.

Osim pjesama s njenog novog albuma, ovog vikenda na Radio Sarajevu slušat ćemo i njene starije uspješnice kao što su The Closest Thing to Crazy, I Cried for You" / "Just Like Heaven, If You Were a Sailboat, Nine Million Bicycles...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije