John Legend na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
John Legend na Radio Sarajevu
Facebook / John Legend
John Roger Stephens, profesionalno poznat kao John Legend, je američki pjevač, kompozitor i muzičar.

Osvajač deset Grammya,  Golden Globea, Oscara, Hal David Starlight Awarda, prošao je put koji je uobičajen kada su u pitanju talentovani pjevači. Pjevao je pozadinske vokale za Aliciu Keys, Kanye Westa, Britney Spears, Fort Minor, i posuđivao glas za druge muzičare, kao što su: Slum Village, Dilated Peoples, Jay Z, Magnetic Man i drugi.

Prvi album Get Lifted objavio je 2004. godine, a u razmacima od dvije godine uslijedili su Once Again(2006) i Evolver (2008). Saradnja sa američkom hip-hop grupom The Roots na albumu Wake Up! (2010) donijela mu je nekoliko prestižnih nagrada a period do albuma Love in the Future (2013) iskoristio je za veliku turneju sa britanskim soul bendom Sade.

Darkness and Light je peti studijski album koji je objavljen u petak 2. decembra, a najavni singl Love Me Now, koji je objavljen prošlog mjeseca, u plesnom Ear Drummers remixu predstavili smo protekle sedmice u sklopu RSA Singl premijere. Dva dodatna singla najavljuju album Penthouse Floor ft. Chance the Rapper i I Know Better objavljen 25. novembra. Na albumu se kao gosti pojavljuju i Brittany Howard i Miguel.

Presjek dosadašnjeg muzičkog djelovanja uz poseban fokus na novi album, ove subote i nedelje uz John Legend Weekend na 90,2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije