Sanel Marić Mara objavio dugo očekivani novi album

Radiosarajevo.ba
Sanel Marić Mara objavio dugo očekivani novi album
Ovaj muzičar duži niz godina svojim kantautorskim radom okuplja ljude koji vole pitke tekstove i zvukove i jedan od onih muzičara koji ne moraju svake godine objavljivati albume da bi bili "živi" na sceni.

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara muzičar je jedinstvenog stila. Kritičari su ga prozvali "majstorom čežnje" i "genijem iz sjene". Marićev muzički opus sastavljen je od više desetina pjesama kroz četiri albuma od kojih je najveći plasman i ugled postigao predzadnji album VasDuh, kojeg relevantni nazivaju  „remek djelom“ (na mnogim top listama – najbolji album 2008-me, na njemačkom radiju Funkhaus Europa WDR „VasDuh” je album mjeseca, a u BiH album godine).

Na Marinom konceptualnom albumu Kovilje, nalazi se 14 pjesama na kojima su uz bend (Dario Lukić klavir, Jasmir Sljepčević Boske bubnjevi, Marko Jakovljević bass gitara) kao specijalni gosti svirali i: Dino Šukalo (električne gitare), Sandi Kavara (mandoline), te hor: Hrvoje Merdžo, Ivan Ljubić, pjesnici: Marko Tomaš, Goran Karanović, Mehmed Meša Begić, Nedim Ćišić.

Mara i bend su prvi muzičari iz Bosne i Hercegovine koji su, uz svesrdnu podršku prijatelja, pokrenuli crowdfunding kampanju Indiegogo u kojoj su učestvovali poštovaoci Marine muzike koji su podržali produkciju, mastering i digitalno izdanje albuma.

Producent albuma je vrsni Đani Pervan, a mastering potpisuje mastering inžinjer svjetskog glasa, Kai Blankenberg.
Osim interesantnih muzičkih priča Kovilje je specifično i po još čemu: Sanel Marić Mara, mostarac sa Mazoljica, svoj novi album Kovilje uspio je plasirati ni manje ni više nego na Broadway. Digitalno izdanje Kovilja registrovano je u brodvejskoj firmi Songtrust.

Web platforme na kojima se već album Kovilje može kupiti su Google Play Music, Spotify, i Apple Music.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije