Novi spot benda Exponati

Radiosarajevo.ba
Novi spot benda Exponati
Promo / Exponati
Spot je sniman na lokacijama Treskavice, doline i polja između Treskavice i Bjelašnice, Kazana na rijeci Željeznici u blizini Trnova, pećine Klokočevica blizu Javorovog dola na Bjelašnici i Studentskog naselja Bjelave.

Bend Exponati su nastali u studentskom domu Nedžarići prije dvije godine, kao odabrana selekcija više muzičara od kojih su u prvoj postavi bili: Arman Bušatlić - vokal i ritam gitara; Senad Beganović - prateći vokal i solo gitara; Smiljan Tomić - bas gitara i Ademir Šehić - perkusije organizacija I produkcija. Sadasnji novi clan je Irfan Šehić - bas gitara.

Brzo su izbacili prvi singl pod nazivom "Gdje ljubav još se osjeća" što postaje svojevrsna himna studentskih domova u Sarajevu. Uslijedile su mnoge svirke po sarajevskim klubovima
.
Snimanje nove pjesme imena "Ja te cuvam" diglo je kompletan imidž benda na veći nivo. Javila se želja za posebnim vizuelnim identitetom u stvaranje video spota. Pjesma je snimljena u muzičkom studiju Nine Pršeša, muziku i aranžman je uradio Amir Šehić, dok su za tekst zaslužni Amir Šehić i Amra Dacca.

"Najuzbudljiviji dio cijele priče jeste bio upravo proces snimanja spota. Tri dana smo proveli u prirodi, spavali smo na vikendici u Trnovu, a danju neiscrpno snimali kadrove i moguće scene za video. Četiri člana benda sa kostimima i presvlakom, snimatelj sam sa svom potrebnom opremom i kolega Senad Arnaut (tada student/stanar SD Nedzarici) zamjenili su 2 tima ljudi, u odnosu na zahtijeve samog scenarija. U potrazi za mističnim jezerom planine Treskavice, bez vodiča, dvaput izgubivši se, proveli smo 6 sati planinarenja" - kažu članovi benda Exponati.

Promocija videa bila je 30. novembra u Historijskom muzeju BiH.

Pogledajte spot/poslušajte pjesmu, nećete se pokajati!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije