JAIN - Mr Johnson

Radiosarajevo.ba
JAIN - Mr Johnson
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Jeanne Galice, muzičkoj javnosti poznatija kao JAIN, proteklih godinu dana promovirala je album Zanaka sa dva singla. Prvi singl Come objavljen je pred kraj 2015. godine i ostvario je vrlo visoke pozicije na Top listama u Evropi a u Španiji i Francuskoj je dosegnuo prvu poziciju.

Drugi singl Makeba nije bio tako uspješan dok je treći Mr Johnson upravo objavljen. JAIN je rođena u Toulouseu, Francuska a djetinjstvo je provela prateći oca na poslovnim putovanjima. Iz tog razloga je određeno vrijeme živjela u Kongu i UAE (Abu Dhabi, Dubai) prije nego se vratila u domovinu i posvetila muzici.

Ova putovanja su jako uticala na njen muzički izraz. Svira bubnjeve i nekoliko vrsta udaraljki a produkciju je učila od Mr. Flasha (Gilles Bousquet) koji isti posao radi za izdavačku kuću Ed Banger Records (Justice, Mr Oizo, Breakbot, Sebastian Tellier, Uffie, Cassius itd.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije