Emeli Sande na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Emeli Sande na Radiju Sarajevo
Facebook / Emeli Sande
Ovog vikenda, u muzičkim blokovima od 15-20 minuta, svakih sat vremena, upoznat ćemo vas sa dosadašnjim radom škotske kompozitorice Emeli Sande.

Na posljednjim dodjelama BRIT nagrada (srijeda) osvojila je stubić za ”Najbolju žensku solo izvođačicu”, u konkurenciji Ellie Goulding, Nao, Anohni i Lianne La Havas. Još 2013. godine osvojila je svoje prve dvije BRIT nagrade, ”Najbolja solo ženska izvođačica” i ”Album godine” (Our Version Of Events). Ovaj put, 29-godišnjakinja je stigla u pratnji roditelja Diane i Joel te sestre Lucy jer na taj način, kako kaže, lakše podnosi susrete sa poznatima. Posebno je ponosna na nastupe koje je imala na otvaranju i zatvaranju Olimpijade u Londonu 2012. godine.

Long Live the Angels je njen drugi album objavljen 11. novembra 2016. godine. Devet različitih producenata je radilo na albumu od 2013. godine do augusta 2016. godine. Prvi singl Hurts prezentiran je u septembru 2016. godine, Breathing Underwater u oktobru, a treći Highs and Lows zvanično 7. februara 2017. godine.

Ugodan vikend uz 90,2 i Emeli Sande!

 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije