Diamusk ima beton singl - Concrete jungle

Radiosarajevo.ba
Diamusk ima beton singl - Concrete jungle
Nakon prvog singla "Freedom", Diamusk je objavila drugi singl "Concrete Jungle" koji najavljuje izlazak njenog drugog solo albuma i Adisinog sedmog studijskog izdanja.
Album Diamusk je nastavak priče s proslogodišnjeg albuma "Wadada", autentičnog zvuka i sa 10 autorskih pjesama. Na albumu je radila stalna Diamusk ekipa. Adisa potpisuje tekstove i vokale, dok na aranžmanima i kompoziciji radi zajedno s mužem Aldinom koji je ujedno i producent. Trubu svira norvežanin Hallvard Lyssand, dok je Đani Pervan zadužen za mastering. Album je snimljen u "LivingRoom Studio" i biće objavljen bez oficijelnog izdavača krajem avgusta. Singlovi "Freedom" i "Concrete Jungle" su vec na svim streaming platformama na kojima ce takodje biti dostupan i cijeli album "Freedom" krajem avgusta.   
  
Adisa je ranije najavila da ce album "Freedom" biti pun iznenađenja. Specijalni gost na jednoj pjesmi je makedonski muzičar Kiril Kuzmanov na saxofonu i flauti. Naročito zanimljiva saradnja je sa srbijanskim artistom Nemanjom Kojićem aka Hornsman Coyote (Eyesburn, Soulcraft, Remedy) a drugi featuring na albumu, što je mozda još veće iznenađenje, je sa Alanom Hajdukom aka Highway Man (ex Gluho Doba, Dubioza Kolektiv). 

Adisa Zvekic je rodjena u Zenici (BiH), muzikom se bavi 20 godina. Jedinstveni i mocni vokalni performans, tekstovi, kao i ukupan autorski rad, bili su vitalan doprinos u bendovima kao sto su "Gluho Doba against Def Age", "Dubioza Kolektiv" i "La Cherga". Iza nje je preko 500 koncerata sirom Evrope i 7 studijskih albuma. Iz svog doma u Bergenu u Norveskoj pokrenula je vlastiti solo projekt pod pseudonimom Diamusk.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije