Guardiola napušta Barcelonu?

Radiosarajevo.ba
Guardiola napušta Barcelonu?

Prema pisanju Sky Sporta, Pep Guardiola naredne sezone neće biti trener Barcelone, a ovu dluku navodno trebao bi saopštiti na konferenciji za novinare zajedno s predsjednikom katalonskog kluba Sandrom Rosellom.

Već neko vrijeme priča se o odlasku trenera koji je u četiri sezone sa Barcom osvojio dvije Lige prvaka, ali gubitak naslova prvaka Španije i ispadanje iz Lige prvaka od Chelseaja sada ubrazavaju njegov odlazak.

Španski nogometni stručnjak Guillem Balague mišljenja je da će Pep dobiti posao u engleskoj ligi. "On ima potrebu otići u drugi klub, ali i u drugu državu. Iako je bio blizu dolaska u Wigan, nikad nije igrao u Engleskoj, a tražili su ga i Manchester United, Liverpool i Tottenham. Ako se kao igrač nije dokazao na Otoku, onda to želi kao trener", izjavio je Balague.

Također, Balague predviđa i odlazak pojedinih nogometaša iz Barcelone: "Svi Barcini nogometaši su se zbližili s njim, postali su bolji igrači zahvaljujući njemu i mogli bi krenuti za njim u Englesku."

Balague je naveo i imena trenera koji bi mogli zamijeniti Guardiolu na klupi Barcelone: "Četiri trenera se spominju i svi su dragi predsjedniku Rosellu i direktoru Andoniju Zubizarreti. Novi trene Barcelone se može tražiti između Marcela Bielse (trener Athletica iz Bilbaa), Andre Villas-Boasa (bivši trener Chelseaja), Laurenta Blanca i Ernesta Valverde (nekadašnji nogometaši Barce)", rekao je Balague za Sky Sport.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije