Kučan predao izvještaj o BiH

Radiosarajevo.ba
Kučan predao izvještaj o BiH

Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan predstavio je u ponedjeljak u Bruxellesu, u svojstvu posebnog izaslanika predsjednika slovenske vlade Boruta Pahora za BiH, svoj izvještaj o stanju u toj državi predsjedniku Europskog vijeća Hermanu Van Rompuyu, javila je u utorak Slovenska novinska agencija pozivajući se na izvore u Bruxellesu.

Slovenska novinska agencija navodi da će Kučan svoje izvješće o mogućnostima ustavnih rješenja za BiH, koja bi omogućila njezino lakše približavanje EU, predstaviti i predstavnici EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton. Ona ove sedmice boravi u SAD-u, pa termin njezina susreta s Kučanom još nije određen, navodi STA, prenosi Fena.

S Kučanovim izvješćem o mogućnostima ustavnih promjena u BiH, koje je napisao nakon kontakata sa svim stranaka u toj državi, obaviješten je SAD, navode slovenski mediji, a predstavnik američke administracije za jugoistočnu Europu Thomas M. Countryman izjavio je da će izvješće dugogodišnjeg bivšeg predsjednika Slovenije podrobno proučiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije