Nova vlada Tuzlanskog kantona sljedeće sedmice

Radiosarajevo.ba
Nova vlada Tuzlanskog kantona sljedeće sedmice

U ovoj sedmici neće biti imenovana nova Vlada Tuzlanskog kantona. Mandatar za sastav nove Vlade iz SDP-a Sead Čaušević ističe da bi do kraja sedmice mogao pred sobom imati imena kandidata za ministre iz reda Stranke demokratske akcije, budući da je Centrala ove stranke jučer na sjednici, podržala prijedloge stranačkih kolega iz Tuzlanskog kantona za ministre u kantonalnoj vladi. 

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Bajazit Jašarević, iz SDA, navodi da su podržani kandidati Senija Bubić za ministricu prostornog uređenja i zaštite okolice, Asim Aljić za ministra za boračka pitanja i Mlađan Lazić za ministra finansija. Dodatne kosultacije u SDA će biti obavljene o izboru kandidata za ministarstva unutrašnjih poslova i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK-a. 

Mandatar Čaušević danas nije htio govoriti o preostalim kandidatima SDP-a za ministre u Vladi TK-a. Naveo je da njihova imena očekuje do četvrtka, tako da bi tokom vikenda mogao pregledati biografije i obaviti razgovore s kandidatima za ministre iz obje stranke. Ukoliko ne bude zamjerki prijedlozi će biti upućeni Komisiji za izbor i imenovanje, a potom bi, najvjerovatnije do kraja iduće sedmice, mogla biti sazvana sjednica Skupštine TK-a, hitnog karaktera, radi potvrde imenovanja nove kantonalne vlade. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije