El Baradei: Egipat je na pragu novog doba

Radiosarajevo.ba
El Baradei: Egipat je na pragu novog doba
Egipat je na pragu novog doba, rekao je u nedjelju Mohamed ElBaradei obraćajući se hiljadama demonstranata okupljenih u središtu Kaira tražeći odlazak predsjednika Hosnia Mubaraka.
 
Dobitnik Nobelove nagrade za mir pridružio se na trgu Tahrir gdje su demonstranti skandirali "narod želi pad predsjednika" i "žrtvovati ćemo dušu i krv za domovinu". 
 
- Budite strpljivi, promjena stiže, dodao je ElBaraidei demonstrantima i ustvrdio da su na "dobrom putu te da je njihova snaga u njihovoj brojnosti".
 
Muslimanska braća i drugi egipatski opozicioni pokreti zadužili su u nedjelju ElBaradeija za pregovore s režimom Hosnija Mubaraka.
 
Nacionalna koalicija za promjenu, koja oko bivšeg šefa Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) okuplja nekoliko opozicionih pokreta, među kojima su i Muslimanska braća, zadužila ga je za pregovore s vlastima, prenose u ponedjeljak agencije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije