Psiho-profil premijera-bjegunca (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Psiho-profil premijera-bjegunca  (VIDEO)
'Sanader je i u bijegu ostao bahat. Bez obzira na to što je pokušavao ostaviti dojam nonšalancije, sve što je u danu bijega činio bili su jasni znakovi straha, panike i uznemirenosti. Da mu nije svejedno, vidjelo se prema njegovu držanju i hodu'. Riječi su to pomoću kojih je psihologinja Ljiljana Buhač Večernjaku ocijenila ponašajne Ive Sanadera, prenosi Danas.hr.

'Pognuta glava i spuštena ramena znak su tereta i želje da se što prije udalji. Podignuti ovratnik na kaputu, kao da se želi skriti. Strah se vidio i u okretanju iza sebe. Provjerava prati li ga tko. Hodao je stupajući, kao da se suzdržava da ne potrči', pojasnila je psihologinja.

Prema njenoj ocjeni, scenarij oko prelaska granice bio je detaljno isplaniran. Dodaje kako je za vozača izabrao kći, jer njoj očito najviše vjeruje, a da bi pritom kao suvozač djelovao neupečatljivo. Štoviše, kaže, dok na granici provjeravaju dokumente, on čita novine.

Buhač navodi kako je sms porukama, koje je slao novinarima, diktirao tempo cijele situacije i pokazao kako zna manipulirati. Time je, dodaje, vješto iskoristio situaciju za gradnju imidža politički prognane osobe.

"Na snimci gdje je prikazan njegov dolazak na sud u Salzburgu znakovito je da je pozdravio novinare. Izraz lica mu je ozbiljan i zabrinut, ali nije odavao dojam nikakvog sloma", zaključila je Lj. Buhač za Večernji list ističući kako Sanader zasigurno neće dopustiti da u toj priči bude jedini glavni lik, prenosi Danas.hr.



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije