Izložba Davora Gobca (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Izložba Davora Gobca (FOTO)
Davor Gobac (Foto: Ado, radiosarajevo.ba)

U Galeriji Boris Smoje otvorena je izložba frontmena grupe Psihomodo Pop Davora Gobca na kojoj je predstavljeno 20 slika nastalih u periodu od 1987. pa do danas.

Kako stoji u saopćenju, Gobac je kao trinaestogodišnjak svirao samo žestoki punk u kultnoj grupi Klinska Pomora. Godine 1983. dolazi u grupu Neron koja ubrzo mijenja ime u Psihomodo Pop. Autor je većine muzike i tekstova i nameće se kao frontmen. Veliki je poklonik i poznavalac punka, ali mu nije strana ni ostala muzika. Velika ljubav mu je i slikanje. Ima osebujan stil i održao je već desetak izložbi. Originalne slike ne prodaje, nego ih poklanja dobrim prijateljima. Prodaje samo grafike. Njegovo slikarstvo je nadahnuto stripovima i pop artom, stoji u saopćenju.

"One su sve u mom vlasništvu i ne prodajem ih. Ima tu svega, raznih uticaja... Neki tu vide Boureka, neki profesora Baltazara, vi ste sada primjetili Tima Burtona... Tako mi bar govore, nisam nikada o tome ni razmišljao. Ja to više onak'. Nekima ima i po 20 godina, a ja im stalno mijenjam imena, pa više i ne znam kako se zovu. Ona se tamo zvala Oh, Yeah!, sada nemam pojma kako se zove", rekao je Gobac za RadioSarajevo.

Izložba će u Sarajevu ostati otvorena do 10. januara 2011.

Pogledajte foto-galeriju

ado, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije