Schumacher: Ne treba očekivati čuda

Radiosarajevo.ba
Schumacher: Ne treba očekivati čuda
Michael Schumacher sjedi na testnom bolidu Mercedes GP-a (Foto: Reuters)

Michael Schumacher rasplet utrke za naslov svjetskog prvaka promatrat će s devete pozicije ukupnog poretka vozača. Iza njega je prilično razočaravajuća sezona u Mercedesu, a ni sljedeća neće donijeti bitne pomake.

"Počeli smo raditi na novom bolidu ranije od ostalih timova, što je prednost. Ali ne trebamo očekivati nikakva čuda. Ne možemo napraviti dva koraka odjednom. Na kraju krajeva, mi smo manji tim, pa imamo i manje kapaciteta", kaže sedmerostruki svjetski prvak.

U nedjelju će se u Abu Dhabiju rasplesti priča o novom svjetskom prvaku. Schumacher je sve začinio s malo humora na račun vlastitih ambicija. "Ne trebam pobjedničko postolje, ali naravno da bih se volio pojaviti na njemu."

Šef Mercedesa Norbert Haug kaže da veliki Nijemac sve češće pokazuje znakove napretka. "Kod Michaela smo primijetili male znakove poboljšanja izvedbi, a ti znakovi su sve češći. Mislim da je par posljednjih utrka to najbolje pokazalo."

sportnet.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije