Izložba "Nestali za život" posvećena nestalim osobama u BiH

Radiosarajevo.ba
Izložba "Nestali za život" posvećena nestalim osobama u BiH


Delegacija Međunarodnog komiteta Crvenog krsta(ICRC) u BiH, u saradnji s Institutom za nestale osobe (INO) i Međunarodnom komisijom za nestale (ICMP), upriličit će danas povodom Međunarodnog dana nestalih, otvaranje izložbe "Nestali životi".

Izložba i knjiga "Nestali životi" nagrađivanog britanskog fotografa Nicka Danzingera i kanadskog pisca Roryja MacLeana odaje počast nestalima u ratu u BiH, njihovim porodicama i svima koji se neumorno trude da razriješe pitanje nestalih u BiH.

Ova izložba dokumentuje sudbinu 15 porodica nestalih osoba s prostora Balkana, i u BiH će biti postavljena na otvorenom prostoru, i to u Sarajevu od 30. augusta do 12. septembra (na city light konstrukcijama postavljena na Trgu djece Sarajeva u 14.30 sati), u Mostaru od 20. septembra do 4. oktobra i u Banjoj Luci od 11. do 25. oktobra.

Izložba će tokom 2010. također biti postavljena i u Strasbourgu u saradnji s Vijećem Evrope, zatim u Londonu, Bernu, Zagrebu, Prištini, Beogradu i Ottawi.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije