Komšić primio Damira Kaletovića

Radiosarajevo.ba
Komšić primio Damira Kaletovića
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas se sastao s Damirom Kaletovićem, novinarom magazina "60 minuta", koji je jučer saslušan u banjalučkom Okružnom tužilaštvu, a koje je u maju ove godine podiglo optužnicu protiv Kaletovića zbog, kako je navedeno, neovlaštenog snimanja i prisluškivanja Vitomira Popovića, bivšeg ombudsmana za ljudska prava BiH, saopćeno je iz Komšićevog ureda.

Član Predsjedništva Komšić je istaknuo da je riječ o još jednom apsurdu, nelogičnosti i samovolji te neprofesionalnom i skandaloznom potezu u djelovanju jedne pravosudno-tužiteljske institucije, s obzirom na činjenicu da se u "spornom" snimku jasno čuje prijetnja Popovića novinaru Kaletoviću da "zaslužuje metak u čelo".

- Ovdje je riječ o nasrtaju na Damira Kaletovića kao pojedinca, na magazin "60 minuta" i na medije generalno, kako elektronske tako i printane, istaknuo je član Predsjedništva BiH Komšić.

fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije