Pape najbliži selektorskoj poziciji

Radiosarajevo.ba
Pape najbliži selektorskoj poziciji

Mjesto selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uskoro bi moglo biti popunjeno. Novi selektor kako javlja Hayat trebao bi biti Safet Sušić, bivši nogometaš Sarajeva i PSG-a.

Delegati izvršnog odbora iz RS-a žele na funkciji selektora Bosne i Hercegovine vidjeti Sušića, dok su predstavnici iz FBiH podijeljeni oko Barbareza i Sušića.

Ukoliko Pape prihvati uslove, on će postati selektor našeg nacionalnog tima.

"Istina je da sam imao razgovore sa ;lanovima predsjedništva NFSBiH-a. Ponovio sam ono što sam ranije rekao. Slobodan sam i reprezentacija me interesuje. Uskoro bi trebali ponovo razgovarati početkom januara. Postoji mogućnost da se dogovorimo", rekao je Sušić u razgovoru za Hayat i dodao "Reprezentacija ima dobru ekipu i sa njom bi mogli napraviti dosta."

Safet Sušić rođen 13. aprila 1955. godine u Zavidovićima. Jedan je od najboljih nogometaša rođenih u Bosni i Hercegovini. Igračku karijeru počeo je u zavidovičkoj Krivaji, da bi još kao omladinac prelazi u Sarajevo za koje je profesionalno nastupao 11 godina i preko 200 utakmica. 1982. godine prelazi u Paris Saint-Germain, a karijeru je završio Red Star Saint-Ouenu.

Trenersku karijeru počeo je na klupi Cannesa 1994. gdje se zadržao godinu dana. Vodio je još İstanbulspor, Al-Hilal, Konyaspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor i Rizespor. Safet je 2000. povodom proslavljanja 50 godina UEFA-e, zvanično proglašen za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u posljednjih pola vijeka.

Vezano:
Ko su kandidati za selektora?
Haessler, Katanec i Štimac nisu kandidati
Čeko: Moj favorit je Sušić

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije