TDR neće dizati cijene cigareta u BiH

Radiosarajevo.ba
TDR neće dizati cijene cigareta u BiH
Zbog rastuće ekonomske krize i sve lošijeg standarda građana, TDR je donio odluku da neće podizati cijene cigareta od 1. januara 2010. godine, kada počinje primjena novog Zakona o akcizama.

Kako se navodi u saopćenju TDR-a, nova zakonska regulativa znatno povećava porezna opterećenja na duhanske proizvode što će uveliko utjecati na duhansku industriji u Bosni i Hercegovini.

„Ova promjena zakonske regulative, koja je u nepunih šest mjeseci porezna opterećenja na duhanske proizvode u BiH povećala za čak 0,7 KM po kutijii cigareta, dovela je do značajnog povećanja maloprodajnih cijena cigareta, rasta nelegalne trgovine i prekogranične kupnje. Vodeći računa o našim potrošačima i gospodarskoj krizi, odlučili smo do daljnjeg, nauštrb vlastitih prihoda i zarade, zadržati postojeći nivo cijena naših proizvoda u BiH“, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković.

S godišnjom prodajom, koja prelazi tri milijarde komada cigareta, TDR drži vodeće mjesto na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz te kompanije.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije