Minimalan poraz u Lisabonu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Minimalan poraz u Lisabonu (VIDEO)

Foto: Getty

Stadion De Luz večeras je plijenio pažnju kako bosansko-hercegovačke, tako i šire sportske javnost. Iako je minimalni poraz solidno ostvarenje uoči ključne utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo, ne može se zanemariti nedostatak sreće koji je u više navrata spasio gol Portugalske reprezentacije.

Utakmica je počela u dominaciji domaće ekipe. Simao je na samom startu imao dobru priliku za Portugal, ali je lopta otisla pored gola Kenana Hasagića. Sredinom prvog poluvremena Deco je dobio žuti karton za prekršaj nad Muratovićem. Desetak minuta kasnije igrač Stuma je napravio prekrsaj nad Brunom Alvesom i zaradio žuti karton.

Upravo je odbrambeni igrač domaćih Alves u 32. minuti pogodio nebranjeni dio Hasagićeve mreže. Nani je iz drugog pokušaja uspio ubaciti u peterac našeg nacionalnog tima, a Alves pobjegao Ibričiću i neometan poslao loptu iza leđa Hasagića za veliko slavlje domaćih navijača u Lisabonu.

http://www.youtube.com/watch?v=QWJ7h2WL3XU


Samo desetak minuta kasnije najbolju priliku za našu ekipu propustio je Senijad Ibričić koji je glavom zatresao prečku.

Treba izdvojiti dobar prodor Đeke u posljednjim trenutcima utakmice, te nešto ranije pokušaj Ibiševića koji je završio pored gola.

U nastavku susreta mnogo bolja igra našeg nacionalnog tima. Iako su domaći stvorili nekoliko dobrih prilika, a Kenan Hasagić bio neprikosnoven, dobru priliku sredinom drugog dijela imao je Džeko koji se sam izborio za udarac i šutirao pored gola golmana Eduarda. Najbolju priliku za Portugal propustio je Liedson, koji je majstorski prošao Jahića, ali šutirao pored gola.


Foto: Reuters

Igrači Portugala su odlično zatvorili Misimovića koji nije mogao da pruži najbolju partiju.

U posljednjoj minuti susreta prava drama na stadionu Luz. Rervista Pjanić je ubacio za Džeku koji dobro skače, a njegov udarac se odbija od zemlju i od prečku. U nastavku akcije na loptu natrčava Muslimović čiji udarac zaustavlja stativa.

U uzvratnom susretu koji se igra u Zenici 18. novembra neće moći nastupiti Spahić, Muratović i Rahimić koji su zajedno sa Ibiševićem dobili žute kartone.

http://www.youtube.com/watch?v=zLOFoDJxuJo


Dodatne kvalifikacije za SP 2010:


Portugal - BiH 1 : 0
Novi Zeland - Bahrein 1 : 0
Rusija - Slovenija 2 : 1
Grčka - Ukrajina 0 : 0
Irska - Francuska 0 : 1

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije