Modriči tri boda iz Tuzle, pobjeda Borca protiv Veleža

Radiosarajevo.ba
Modriči tri boda iz Tuzle, pobjeda Borca protiv Veleža

U prve tri utakmice 13. kola premijer lige BiH, domaći su ostvarili dvije pobjede a jedinu gostujuću pobjedu ostvarila je ekipa Modriča na gostovanju u Tuzli.

Iako je pobjeda u ovom meču za njih bila imperativ, nogometaši tuzlanske Slobode upisali su novi poraz na domaćem terenu nakon kojeg su sada sasvim sigurno ekipa koja će se u nastavku prvenstva boriti za opstanak.

Tuzlaci su u vodstvo došli u 30. minuti kada Almir Bekić pogađa iz slobodnog udarca, na poravnanje se čekalo samo 10. minuta kda stvari na početak vraća Bogičević, također golom iz slobodnog udarca. U drugo poluvrijeme, Sloboda je ušla nešto angažovanije, domaći nogometaši su stvorili nekoliko dobrih prilika ali mreža golmana Nikića se nije zatresla a kazna za propušteno stigla je u 66. minuti kada loptu nakon greške Elmira Kuduzovića na 25 metara od gola preuzima Duško Stajić te matira Denisa Mujkića i dovodi Modriču u vodstvo od 2-1. Uljari su do kraja uspjeli postići još jedan gol ali ga je glavni sudija ovog meča ponišitio smatrajući da se radio o nedozvoljenoj poziciji iako linijski sudija ništa nije signalizirao.

Dobru utakmicu mogli su vidjeti gledoaci u Prijedoru gdje je domaći sastav slavio pobjedu rezultatom 2-1. Olimpik je u prvom poluvremenu propustio dvije stopostotne šanse da dođe u vodstvo preko Rajovića i Spalevića. Ekipa Rudara povela je pred sam kraj prvog dijela kada je pogodio Žerić. Srediniom drugog poluvremena na 1-1 poravnao je Kurto ali da tri boda ostanu u Prijedoru pobrinuo se Dašić koji je pogodio za 2-1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U duelu davljenika na tabeli premijer lige, između Zvijezde i Čelika, domaćin je ostvario dragocjenu pobjedu rezultatom 1-0. Gol odluke postigao je Srđan Savić u prvom poluvremenu. Do kraja prvog dijela Zvijezda je imala nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva ali je mreža ostala netaknuta. Zmajevi su i početkom drugog poluvremena imali blagu terensku inicjativu a onda su gosti stvar preuzeli u svoje ruke.

Domaći sastav ovom je pobjedom pretekao Čelika na tabeli premijer lige . Čelik je i dalje u opasnoj zoni pa Zeničane i dalje očekuje teška borba za opstanak u eliti bh nogometa.

Borac je sa 2:0 savladao ekipu Veleža. Dok se u nastavku meča kvalitet igre još i podigao, prvo poluvrijeme je donijelo ispodprosječan dvoboj u kojem su domaći pokušavali šutevima sa distance, a Velež se većim dijelom uspješno branio. Ipak, gol je viđen u 44. minuti kada je dobro sa ivice šesnaesterca šutirao Stojan Vranješ čiji je udarac završio u samom donjem desnom uglu gola gostiju.

Nastavak meča je donio još letargičniji Velež, ali i još bolji Borac koji je do kraja mogao i do puno uvjerljivije pobjede od konačnih 2:0. Drugi gol u Banja Luci je viđen u 64. minuti kada je nakon jednog slobodnog udarca golman gostiju Emir Hadžiđulbić dva puta dobro reagovao, ali je ipak bio nemoćan treći put kada je Saša Kajkut ovjerio povratak Borca na vrh prvenstvene tabele.

Premijer liga BiH, 13. kolo, prve utakmice:


Sloboda - Modriča 1 : 2 (Bekić 30', Bogičević 40', Stajić 66')

Zvijezda - Čelik 1 : 0 (Savić 26')

Rudar - Olimpik 2 : 1 (Žerić 45', Kurto 70', Dašić 87')

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije