Ayalon: Izraelska prijetnja Iranu nije blef

Radiosarajevo.ba
Ayalon: Izraelska prijetnja Iranu nije blef
Izrael ne blefira kada upozorava da su sve opcije još uvijek moguće i da bi mogao izvesti vojnu akciju na iranska nuklearna postrojenja, izjavio je zamjenik šefa izraelske diplomatije Danny Ayalon u intervjuu za britanski TV-kanal Sky News.

"Blefira Iran, koji pokušava igrati kartama koje nema. Sve junačenje koje vidimo i testiranje vrlo je opasna i oštra retorika koja skriva mnoge slabosti", rekao je Ayalon, prenijeli su izraelski mediji.

Izraelski dužnosnik je izjavio sedmicu dana nakon što je međunarodna zajednica predložila nacrt dogovora na osnovu koga bi se veliki dio iranskog urana transportirao u inozemstvo na obogaćivanje, podsjećaju mediji.

Iran je tražio izmjene u dokumentu, ali još mu nije dat konačan odgovor.

Američka državna tajnica Hillary Clinton, međutim, apelirala je na Teheran da u potpunosti prihvati ponudu jer se neće mijenjati.

"Nastavljamo vršiti pritisak na Irance da prihvate u potpunosti prijedlog koji im je dat, a koji su prihvatili u principu", rekla je tajnica Clinton.

Ayalon je iransku taktiku u odnosu prema međunarodnoj zajednici označio metodom oklijevanja.

"Ako iransko ponašanje i dalje bude ovakvo kakvo je bilo do sada, jasno je da su njihove namjere samo dobiti na vremenu i odugovlačiti", rekao je on.

fena/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije