Uvredljivi grafiti na zgradi osnovne škole u Prozoru

Radiosarajevo.ba
Uvredljivi grafiti na zgradi osnovne škole u Prozoru
U srijedu je na na školskom stadionu i zgradi osnovne škole u Prozoru, u kojoj rade dvije škole OŠ "Alija Isaković, u kojoj se nastava odvija na bosanskom jeziku, i OŠ "Marko Marulić", u kojoj je nastava na hrvatskom jeziku, osvanuli grafiti sa fašističkim simbolima i porukama. Poruke "Ubij baliju", slovo "U", "A.P. NDH", kukasti križ, samo su dio onog što su nepoznati počinitelji napisali.

U Osnovnoj školi "Alija Isaković" su zgroženi onim što ih je u srijedu zateklo kada su došli na posao, pogotovo što ovo nije prvi put da se dešava. I ranije su isti simboli i poruke stajali na zgradi ove škole, a njihovi autori nikad nisu otkriveni i kažnjeni. U avgustu ove godine članovi NVO "Carpe diem" koje djeluje u Srednjoj školi u Prozoru su prefarbali sve grafite na školi i na stadionu i tako uklonuli ruglo koje su ostavili neodgovorni počinitelji, ali su se autori grafita ponovo iste poruke ispisali.

prozor.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije