Sutra domaći derbi u NLB ligi

Radiosarajevo.ba
Sutra domaći derbi u NLB ligi

Najbolji bosanskohercegovački košarkaški klubovi Bosna ASA BHT i Široki sutra će u Zetri odmjeriti snage u derbi susretu 5. kola regionalne NLB lige.

Trener Bosne Vlada Vukoičić na press-konferenciji je istakao da njegov tim u ovom susretu nema pravo na poraz.

"Tu vrstu pritiska i opterećenja pokušat ćemo da savladamo i pretvorimo u stimulans za pojačanu motivaciju i angažovanje“, kaže Vukoičić.

„Povreda našeg prvog 'play-makera' Zlatka Jovanovića u susretu s Cedevitom za nas predstavlja veliki hendikep, ali pokušat ćemo da većim zalaganjem i pružanjem maksimuma nadoknadimo njegovo odsustvo", kazao je Vukoičić.

U redovima "studenata" debitovat će bivši reprezentativac Feliks Kojadinović, koji se prije nekoliko dana priključio ekipi.

"Kojadinović je spletom okolnosti došao istog dana kad se Jovanović povrijedio. On je ranije kontaktiran i dogovoreno je da se pojavi nakon utakmice s Cedevitom. Razlog njegovog dolaska je želja da se pojača konkurencija na spoljnim pozicijama", dodao je Vukoičić.

Nakon nedavnih događanja u Širokom Brijegu, u kojim je ubijen navijač FK Sarajeva Vedran Puljić, MUP-a Kantona Sarajevo je susret proglasio za visokorizičan, zbog čega će na utakmici biti pojačano osiguranje.

"Svakako da saosjećamo s navijačima i shvatamo gubitak i njihov revolt, ali želimo da pošaljemo poruku da se na neki način izdignu iz te situacije te da fer i korektnim navijanjem pomognu klubu", kazao je portparol Bosne Danko Delibašić.

Susret Bosna ASA BHT - Široki igrat će se u petak u Olimpijskoj dvorani Zetra u 20.15 sati.

Parovi 5. kola:

30. oktobra:
Bosna ASA BHT - Široki (20.15)

31. oktobra:
Helios - FMP (19.00)
Budućnost - Cedevita (19.15)
Crvena zvezda - Radnički (19.00)
Zagreb - Olimpija (20.00)

1. novembra:
Hemofarm - Cibona (17.00)
Zadar - Partizan (20.00)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije