Akcija Građana: Odgovornost Mujezinovića i Komšića

Radiosarajevo.ba
Akcija Građana: Odgovornost Mujezinovića i Komšića


Udruženje Akcija građana
uputilo je saopćenje za javnost pod nazivom Odgovornost Mujezinovića i Komšića!

Tragom agencijskih vijesti da je Premijer Vlade Federacije BiH, Mustafa Mujezinović izjavio da su zaključci parlamenta Federacije BiH "suludi i neprovodivi", Udruženje "Akcija građana" oštro protestvuje protiv tako nipodaštavajućeg odnosa Premijera Vlade FBiH prema najvišem zakonodavnom tijelu u Federaciji BiH.

Građani Federacije BiH plaćaju poreze i poštuju zakone jer žele vjerovati da Federacija BiH funkcionira prema principima vladavine prava i pozitivnih propisa koje usvaja Parlament FBiH kao demokratski izabrano tijelo koje zastupa interese građana i naroda koji žive u FBiH. Ukoliko Vlada FBiH ili njen Premijer nisu u stanju da realizuju zaključke Parlamenta FBiH ili te zaključke žele omalovažavati i izigrati, smatramo da kao građani imamo pravo zatražiti ostavku Vlade FBiH ili ostavku Premijera Mujezinovića.

Također smatramo da je učešće gospodina Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH u demonstracijama u Sarajevu narušilo principe ustavnog uređenja naše zemlje, jer je nedopustivo da član Predsjedništva BiH, demokratski izabran da predstavlja institucije BiH u zemlji i inostranstvu, učestvuje u demonstracijama protiv organa vlasti koje direktno ili indirektno predstavlja.

Ne ulazeći u diskusije da li je gospodin Komšić tim svojim činom htio poslati neku poruku prema boračkoj populaciji, smatramo da je krajnje licemjerno da predstavnik vlasti demonstrira protiv institucija vlasti, bez obzira šta je bio stvarni povod takvog čina. Gospodin Komšić predstavlja Bosnu i Hercegovinu i ukoliko demonstrira protiv institucija koje čine unutrašnju strukturu BiH, on time gubi kredibilitet da zvanično zastupa Bosnu i Hercegovinu, čime se narušava ugled Bosne i Hercegovine, te narušava povjerenje u zvanične predstavnike BiH, kaže se u saopćenju udruženja Akcija građana.

radiosarajevo.ba

Vezano: Parlament prihvatio sve zahtjeve Zlatnih ljiljana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije