Shaq: "Samo nebo je granica za nas"

Radiosarajevo.ba
Shaq: "Samo nebo je granica za nas"

Cleveland Cavaliersi priredili su dobrodošlicu svom velikom pojačanju, 216 centimetara visokom i skoro 150 kilograma teškom košarkašu Shaquilleu O'Nealu (37).

Organizirana je zabava u Barley Houseu u četvrti Warehouse u Clevelandu, a na njoj su se okupili brojni navijači, kao i slavne ličnosti te igrači Cavaliersa.

Zvijezda večeri, Shaq, zakasnio je na vlastitu zabavu pojavivši se tek oko 23.15 sati, nakon čega je krenulo navijanje i škljocanje fotoaparata.

O'Nealovi prvi dojmovi o Clevelandu su dobri: "Ovo je lijep grad. Zabava je ovdje, sve je ovdje. Brownsi (tim američkog nogometa) su ovdje, LeBron James je ovdje i sada sam i ja tu".

Cleveland je u osnovnom dijelu prošle sezone ostvario najbolji omjer pobjeda i poraza (66-16), a posebno su impresivni bili na domaćem parketu gdje su uz 39 pobjeda pretrpjeli samo dva poraza. Ipak, poraženi su u finalu Istočne konferencije od Orlando Magica s ukupnih 4-2 te je tako san o prvom naslovu prvaka za LeBrona Jamesa ostao nedosanjan. S O'Nealom, centrom s 15 All-Star nastupa i četiri prstena prvaka, u Clevelandu se nadaju da mogu do naslova, prvoga u velikim sportovima (košarka, bejzbol, američki nogomet) koji u gradu čekaju od 1964. godine.

"Došao sam u prokleto dobar tim i samo je nebo granica za nas", dodao je O'Neal, koji će sa saigračima započeti trening-kamp u ponedjeljak.

Prije dolaska O'Neala na zabavu, crvenim su tepihom prodefilirale zvijezde poput bivšeg quarterbacka (dodavača) Brownsa Bernieja Kosara, boksačkog prvaka Kellyja Pavlika, gimnastičarke i osvajačice zlatne olimpijske medalje iz Atlante Dominique Moceanu te brojnih drugih.

“Kralj James” nije se pojavio na partyju, ali su se novi Shaqovi suigrači Mo Williams i Anderson Varejao družili s njim do jutra.

"Bit će ovo sjajna, zabavna sezona. Imamo LeBrona, imamo Shaqa, što nam više treba?", pitao se Williams.

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije