Danas sastanak Komisije za državnu imovinu

Radiosarajevo.ba
Danas sastanak Komisije za državnu imovinu
Članovi uže Radne grupe Komisije za državnu imovinu pokušaće na današnjem sastanku u Banjaluci da usklade stavove o Nacrtu zakona o državnoj imovini, izjavio je predsjedavjući Komisije Zvonimir Kutleša.

"Imajući u vidu činjenicu da u tim pokušajima, odnosno različitim nacrtima ovog zakona ima dijametralno suprotnih stavova, teško je za očekivati da se to riješi, ali bar ćemo pokušati identifikovati u čemu se sastoje te razlike, te poraditi na tome kako približiti stavove", rekao je Kutleša.

On je dodao da će Komisija u kompletnom sastavu, poslije sastanka Radne grupe, razmotriti njihov izvještaj o eventualnom usklađivanju Nacrta zakona, nakon čega će rješavati oko 15-ak pojedinačnih zahtjeva za izuzimanjem od privremene zabrane raspolaganja državnom imovinom.

Članovi Radne grupe Komisije za državnu imovinu su 11. septembra razmijenili četiri teksta nacrta zakona o državnoj imovini.

Svi nivoi vlasti u BiH ponudili su svoju verziju nacrta zakona o državnoj imovini, odnosno prijedloge su dostavili članovi Komisije iz oba entiteta, sa državnog nivoa i iz distrikta Brčko.

Sastanak Radne grupe biće održan u 10.00 sati, a sjednica Komisije za državnu imovinu zakazana je za 12.00 časova u Banjaluci.

srna

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije