Pohor: Nadam se da će pregovori s Hrvatskom biti zaključeni

Radiosarajevo.ba
Pohor: Nadam se da će pregovori s Hrvatskom biti zaključeni
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izrazio je u četvrtak nadu da će slovensko-hrvatski pregovori, koji se zadnjih mjesec i pol dana vode o rješavanju graničnog pitanja i deblokade hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, uskoro biti uspješno zaključeni.

"Zadovoljan sam dosadašnjim tokom pregovora i nadam se da će oni biti uskoro uspješno zaključeni", rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon redovite sjednice slovenske vlade govoreći o susretu s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor u Ljubljani najavljenu za petak.

Pahor je rekao da će razgovor u petak biti nastavak dijaloga započetog krajem jula u Trakošćanu.

"Naravno, nakon toga na obje strane bit će potrebna usklađivanja s parlamentarnim strankama, a na kraju krajeva i u parlamentu", rekao je Pahor, dodavši da će sa slovenskim parlamentarnim strankama o rezultatima pregovora razgovarati po svoj prilici idućeg tjedna.

Na pitanje je li moguća deblokada hrvatskih pristupnih pregovora do kraja ove godine, Pahor je odgovorio da ocjenjuje kako je to realno ako budu ispunjeni uvjeti što ih je Slovenija iznosila u pregovorima koji su se zadnjih mjesec i pol vodili između dvije države.

Dodao je da su u tom razdoblju tekli vrlo intenzivni pregovori na razini ministarstava vanjskih poslova, ali i predsjednika vlada, pa je tako i u četvrtak više puta telefonom razgovarao hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije