VEČERAS: Adriatiko Label Night u Kriterionu

Radiosarajevo.ba
VEČERAS: Adriatiko Label Night u Kriterionu

Ako ste ljubitelj oldschool elektro, future, retro, techno prominencije ili jednostavno u potrazi za odličnim dernekom u subotu navečer, onda je Kriterion prava adresa za super provod. 

Adriatiko Recordings i Art Kino Kriterion su za sami kraj Heatwave Music Stage-a u subotu 24.8. ostavili pravu poslasticu – a u pitanju je peto izdanje Adriatiko Label Night. Na mobility stage-u nastupat će tri DJ rezidenta, Caligari, Jevrem i Borgie.

Caligari (SR) je DJ i producent čija prva rezidentura datira iz poprilično daleke 1994. godine i klubova Cave & Shakespeare (Salzburg/Austria). Po povratku u Srbiju postavlja Teknoir Productions kao i radio-emisiju Radioactive, a redovan je učesnik i EXIT festivala. Njegovi setovi su veoma dobro primljeni, kako kod publike tako i kod organizatora, a zasigurno je jedan od najzaslužnjijih promotora svih formi elektro pravaca u Srbiji.

Ovu večer DJ pult će dijeliti sa još jednim Adriatiko producentom, talentovanim Dušanom Jevremovićem a.k.a. Jevremom. Najdetaljniji i najkraći opis nam i sam daje: "When Techno Meets Disco“, a to dokazuje na višestrukim izdanjima za domaće i strane labele. Najavljuje super provod uz pregršt objavljenih i neobjavljenih radova, a pored DJ seta najavio je i par zanimljivih VJ momenata koje je će premijerno prezentovati upravo na ovom događaju.

Kao domaćina večeri, slušamo bh DJ-a & producenta imenom Borgie, koji je posjetiocima Kriteriona već dobro poznato ime. 

 

Svoju štampanu kopiju programa možete preuzeti u art kinu Kriterion ili na web stranici www.kriterion.ba a nagradne igre u kojim možete osvojiti ulaznice za pojedinačne noći će biti objavljene na Kriterion facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije