BiH - Slovačka: Sve karte rasprodate!

Radiosarajevo.ba
BiH - Slovačka: Sve karte rasprodate!

U Zenici je jučer prodana i posljednja ulaznica za kvalifikacijsku utakmicu BiH - Slovačka na stadionu Bilino polje, 6. septembra u 20.15 sati.

Nešto ranije su i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine rasprodani kontingenti od ukupno 6.000 karata.

Policija i zaštitari

Ulaznice su planule za oko osam sati, a na prodajnim mjestima smo stekli utisak da ih ne bi bilo dovoljno ni deseterostruko više da se podmiri interes navijača za meč godine u kojem će Zmajevi pokušati napraviti ključni korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Prodaja je toliko dugo trajala iz razloga što je jednom kupcu bilo dozvoljeno kupiti samo po dvije ulaznice i to nakon stroge provjere identiteta, te zbog toga što je u Zenici radio samo jedan šalter (u Sarajevu četiri).

U Sarajevu, Zenici i Tuzli redovi za karte formirani su još u ponedjeljak poslije podne ili uvečer. Najuporniji su bili zenički navijači, koji su čekali rekordna 22 sata.

Muamer Lutvić iz agencije Centrotours, u čijim su se poslovnicama prodavale ulaznice, rekao nam je da je prodaja na svakom od 22 mjesta protekla bez incidenata. Tome treba zahvaliti i policiji i zaštitarskim agencijama, koje su osiguravale prodajna mjesta.

Ogromne gužve

''Da igramo na stadionu od 100.000 hiljada mjesta, za tri dana bi karte planule, garantiram vam to. Na svakom prodajnom mjestu zabilježene su ogromne gužve'', rekao je za Avaz.ba. Lutvić.

Pojašnjavajući kako je određeno koliko će ulaznica biti u koji grad poslano, kazao je da su se, u dogovoru s Fudbalski savezom BiH, rukovodili dosadašnjim iskustvima.

''Primjera radi, za utakmicu BiH - SAD u Banjoj Luci je pušteno u prodaju 150 ulaznica, ali su kupljene samo četiri'', objasnio nam je Lutvić.

Cijena na crnom tržištu 100 KM

Cijene su, kao što je poznato, iznosile 40 KM za zapadnu tribinu, 30 KM za istočnu te po 20 KM za sjevernu i južnu. Međutim, po običaju, odmah nakon što su se uspjeli domoći dragocjenog papira, neki su odlučili i zaraditi.

''Odmah nam nude dvije ulaznice za 200 KM. Hoće da zarade 120 KM'', žali nam se jedan Zeničanin.

Tapkaroš, pak, na pitanje isplati li mu se čekati cijelu noć da bi zaradio 120 KM odgovara:

''Svakako sam nezaposlen, ne bih imao šta drugo kući raditi.''

Nema sumnje da će i u narednim danima do utakmice ulaznice biti moguće kupiti na crnom tržištu, a ostaje da vidimo kako će se kretati cijene.

Tuzla: "Otišlo" 200 ulaznica

Samo oni s ogromnim strpljenjem i čvrstim živcima uspjeli su jučer u Tuzli kupiti ulaznice za utakmicu BiH - Slovačka. Iako je Tuzlanski kanton najmnogoljudniji, u gradu soli u prodaji se u poslovnici Transturista našlo svega 200 karata. Red je, kao i u Zenici i Sarajevu, formiran još preksinoć.

Kakanj: Nezadovoljni kupci

Mnogi od zainteresiranih su, opet, ostali kratkih rukava, a iz Kaknja se javio razočarani Arnel Šišić.

''Ovo je nevjerovatno! Ljudi su po 15 sati čekali u redu, a onda nam izađu i kažu da ima samo 30 ulaznica. Od toga samo 18 za tribinu zapad - tvrdi Šišić.

Banja Luka: Prodaja završena za 15 minuta

U Banjoj Luci je prodaja 50 ulaznica trajala svega 15 minuta. Prethodno su formirani veliki, nezapamćeni redovi. Mnogi koji su stajali i po nekoliko sati nisu dočekali da kupe kartu. Sve je, inače, prošlo bez ijednog incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije