Borut Pahor u bolnici nakon pada s konja Borut Pahor
Borut Pahor u bolnici nakon pada s konja
15. septembar 2012. u 20:05
0


Bivši slovenski premijer i kandidat na predsjedničkim izborima Borut Pahor primljen je u bolnicu nakon pada s konja, saopćio je njegov ured u subotu.

Borut Pahor je u junu objavio svoju kandidaturu na predsjedničkim izborima koji će se održati 11. novembra: ankete mu daju izglede za prolazak u drugi krug, kao i sadašnjem predsjedniku Danilu Turku, još jednom socijaldemokratu koji se kao neovisni kandidat natječe za drugi mandate

Socijaldemokrat Borut Pahor (48) hospitaliziran je u petak navečer pošto je pao s konja i u subotu ujutro je podvrgnut liječničkim pregledima.

"Premda nije utvrđen nikakav lom i ozljeda, (Pahor) ostaje u bolnici pod liječničkim nadzorom", rekla je glasnogovornica bivšeg premijera Špela Vovk.

Pahorova vlada (2008-2011) pala je nakon glasanja o povjerenju u septembru 2011, zbog čega su raspisani prijevremeni izbori koji su na vlast doveli koaliciju desnog centra predvodođenu Janezom Janšom, piše Al Jazeera.

Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

U različitim nivoima vlasti većinom će koalirati:

SDA I DF
DF i SBB
SDA I SBB
Ništa od navedenog
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 168755 [title] => Srbijanski MUP pritvorio 11 osoba zbog napada na poslovne objekte Albanaca [image] => /upload/images/HARD_REGIJA_2013/SRBIJA/pekara_napad_albanci_srbija.jpg ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168639 [title] => Rasim Ljajić: Srbija će poslati doktore Šešelju i Hadžiću [image] => /upload/images/HARD_REGIJA_2013/SRBIJA/LICA/Seselj_sudnica_Haag_627.jpg ) [2] => stdClass Object ( [id] => 168635 [title] => Pogledajte kako je izgledalo hapšenje Milana Bandića (VIDEO) [image] => /upload/images/VIDEO%202013/hapsenje_milana_bandica.png ) [3] => stdClass Object ( [id] => 168632 [title] => Odgođena posjeta albanskog premijera Srbiji [image] => /upload/images/HARD_REGIJA_2013/ALBANIJA/Edi_Rama.jpg ) )