'Izem ti Uniju u koju je gej parada ulaznica' Ivica Dačić
15. septembar 2012. u 15:57
'Izem ti Uniju u koju je gej parada ulaznica'
0


Tekst bez intervencija prenosimo s portala Blic.rs

Predsednik Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić rekao je da pitanje gej parade nije pitanje ljudskih prava, već bezbednosti, i dodao da će njeno održavanje zavisiti pre svega od učesnika.

- Manite me više tih priča o ljudskim pravima. Kakva ljudska prava, u pitanju je bezbednost ljudi! Ima zemalja gde nema gej parade, pa su članice EU. Da li je moguće da je to i dalje glavna tema, da se i dalje bavimo gej paradom kao glavnim problemom, kao ulaznicom u EU, što je smešno - rekao je Dačić novinarima u Vranju.
 
- Izem ti takvu Uniju u koju je gej parada ulaznica - rekao je Dačić.

On je rekao da istovremeno nema razumevanja ni za "psihopate koji prete da će poubijati učesnike gej parade i koji kažu da parade neće biti":
 
- Ne pitaju se u ovoj zemlji ni 'Dveri', ni 'Obraz', pita se država. Malo su se zaneli. U ovoj državi mora da postoji red i zakon ili država neće postojati - rekao je Dačić.

- Ako bude bezbednosnih rizika i procena da će doći do velikih nereda sigurno je da će policija preduzeti određene mere, imajući u vidu da nije samo šetnja u pitanju već manifestacija od nekoliko dana - rekao je Dačić.

- Kada bi ona mogla da bude održana bez bezbednosnih rizika - naravno da ne bi bilo problema - zaključio je.
  

Radiosarajevo.ba

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga