S. Begović Ćorić: Što manje obećavaju-više im vjerujem
15. septembar 2012. u 15:33
S. Begović Ćorić: Što manje obećavaju-više im vjerujem
0

"Pratim ovu rubriku i mogu reći da je osvježenje ovog predizbornog smaranja" reče nam Sabrina Begović Ćorić, rediteljica i producentica, jedna od osnivačica udruženja za afirmaciju žena kroz umjetnost i kulturu HAVA. Razlog više da joj postavimo naša četiri standardna pitanja.

Radiosarajevo.ba: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje: jesmo li blizu pravih lokalnih tema; kako se ponašaju stranke?

Begović Čorić: U globalu, sve je to napadno i neuljudno, ali kad se čovjek zakopa ispod tih jeftinih marketinških trikova planovi zvuče dobro. Doduše, zvučali su i prethodnih godina, no, čini mi se da smo do sada naučili čitati između redova.

Radiosarajevo.ba: Šta očekujete od vlasti u svojoj lokalnoj zajednici?

Begović Čorić: Da ispune ono što su obećali, a što manje obećavaju - više im vjerujem.

Radiosarajevo.ba: Šta vam najviše smeta kad su u pitanju predizborne kampanje?

Begović Čorić: Postaje predosadno koliko su kampanje otrcane i nemoderne. Stranke nisu poletne kada je u pitanju angažovanje dizajnera, stilista, reditelja, copywriter-a i slično, a koji bi im mogli pomoći u kampanjama. Da nas više upošljavaju svima bi nam bilo zabavnije i ljepše u ovom teškom mjesecu.

Radiosarajevo.ba:  Nepristojno pitanje: Za koga (ne)ćete glasati?

Begović Čorić: Ove izbore gledam drugim očima jer prvi put imam nekog iz raje kandidovanog na izborima. Naime, Mirza Hulusić, suprug moje kolegice i prve saradnice Nejre Hulusić je kandidat za načelnika. Kako bi se to reklo: nije što je naš, al' je plah :).  Kako smo iz iste raje, tako dijelimo iste ideale, a nije se još uvijek pokazao kao loš izbor pa bih mu dala priliku da se pokaže kao dobar izbor.

V.A.Z., radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Da li će se kriza u Grčkoj odraziti i na stanje u BiH?

Da
Ne
Ne znam