S. Begović Ćorić: Što manje obećavaju-više im vjerujem
15. septembar 2012. u 15:33
S. Begović Ćorić: Što manje obećavaju-više im vjerujem
0

"Pratim ovu rubriku i mogu reći da je osvježenje ovog predizbornog smaranja" reče nam Sabrina Begović Ćorić, rediteljica i producentica, jedna od osnivačica udruženja za afirmaciju žena kroz umjetnost i kulturu HAVA. Razlog više da joj postavimo naša četiri standardna pitanja.

Radiosarajevo.ba: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje: jesmo li blizu pravih lokalnih tema; kako se ponašaju stranke?

Begović Čorić: U globalu, sve je to napadno i neuljudno, ali kad se čovjek zakopa ispod tih jeftinih marketinških trikova planovi zvuče dobro. Doduše, zvučali su i prethodnih godina, no, čini mi se da smo do sada naučili čitati između redova.

Radiosarajevo.ba: Šta očekujete od vlasti u svojoj lokalnoj zajednici?

Begović Čorić: Da ispune ono što su obećali, a što manje obećavaju - više im vjerujem.

Radiosarajevo.ba: Šta vam najviše smeta kad su u pitanju predizborne kampanje?

Begović Čorić: Postaje predosadno koliko su kampanje otrcane i nemoderne. Stranke nisu poletne kada je u pitanju angažovanje dizajnera, stilista, reditelja, copywriter-a i slično, a koji bi im mogli pomoći u kampanjama. Da nas više upošljavaju svima bi nam bilo zabavnije i ljepše u ovom teškom mjesecu.

Radiosarajevo.ba:  Nepristojno pitanje: Za koga (ne)ćete glasati?

Begović Čorić: Ove izbore gledam drugim očima jer prvi put imam nekog iz raje kandidovanog na izborima. Naime, Mirza Hulusić, suprug moje kolegice i prve saradnice Nejre Hulusić je kandidat za načelnika. Kako bi se to reklo: nije što je naš, al' je plah :).  Kako smo iz iste raje, tako dijelimo iste ideale, a nije se još uvijek pokazao kao loš izbor pa bih mu dala priliku da se pokaže kao dobar izbor.

V.A.Z., radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Hoće li uspjesi mladih bh. sportista promijeniti odnos institucija prema talentima?

Usvojit će se zakoni o sportu, kulturnim djelatnostima i sl.
Pojačat će se podrška, ali se neće uspostaviti sistem
Uspjesi će ubrzo biti zaboravljeni i sve će biti isto