Dani malih stvari u Trebinju 'Derviš i smrt' otvorio festival
15. septembar 2012. u 14:45
Dani malih stvari u Trebinju
0


Predstavom Beogradskog dramskog pozorišta "Derviš i smrt", u režiji Slobodana Ćustića, u Trebinju je otvoren 7. interdisciplinarni pozorišni festival "Dani malih stvari Trebinje 2012".

Festival nije takmičarskog karaktera, ali će kao i do sada publika proglasiti najbolju predstavu ove pozorišne smotre

Festival je otvoren sinoć, a u narednih šest dana okupiće najuglednija pozorišta iz cijele Bosne i Hercegovine i Srbije.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk, otvarajući festival, rekao je da se nada da će "Dani malih stvari", osim na ovom području, zauzeti značajno mjesto i u regionu. Direktor festivala Željko Milošević poručio je da će "Dani malih stvari" u narednim godinama biti još bolji i sadržajniji, napominjući da su ovogodišnje predstave ozbiljnijeg karaktera od prošlogodišnjih, kada su bile zastupljene komedije.

Prema ocjeni tročlanog žirija, glumac večeri je bio Slobodan Ćustić koji je tumačio glavnu ulogu u predstavi "Derviš i smrt". Na večerašnjem repertoaru je predstava "Aj karmela" sarajevskog pozorišta SARTR. U čast pobjednika, posljednjeg festivalskog dana, biće izvedena predstava "Biti Zoran Radmilović” scene "Maska" iz Šapca.

Za razliku od prethodnih godina ulaz je besplatan, objavile su Nezavisne.

Radiosarajevo.ba

Kako ćete obilježiti Prvi maj?

Na izletu
U mjestu u kojem živim
Na putovanju
Radno