Juniorska reprezentacija BiH otputovala u Hrvatsku Autobus nogometne reprezentacije BiH
24. maj 2012. u 13:22
Juniorska reprezentacija BiH otputovala u Hrvatsku
0


Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Hrvatsku, gdje će od 25. do 30. maja biti održan turnir elitnog kruga kvalifikacija za EP u Estoniji.

Selektor Toni Karačić je nakon mini priprema u Vogošći i Brezi odredio 18 igrača koji će braniti boje U19 reprezentacije BiH na turniru.

Karačić će tako u Hrvatskoj moći da računa na sljedeće igrače: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb), Stefan Dakušić (Kozara), Armin Sarvan (Olimpic), Dino Bevab (Zagreb), Danijel Graovac (Dinamo Zagreb), Ivan Kukavica (Široki Brijeg), Muhamed Plakalo (Nacional), Nermin Zoletić (Željezničar), Sanjin Prcić (Sochaux), Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Safet Šivšić (Dinamo Zagreb), Armin Hodžić (Liverpool), Irfan Hodžić (Vitesse), Ognjen Petrović (Kozara), Adnan Hrelja (Gyor), Adis Hadžanović (Olimpic), Marko Maletić (Utrecht) i Zdenko Bilać (Dinamo Zagreb).

Osim selekcije BiH, za plasman na EP na ovom turniru borit će Austrija, Gruzija i domaćin Hrvatska.

Prvi meč bh. reprezentacija igra 25. maja u Zagrebu protiv Gruzije. Dva dana kasnije u Zaprešiću se sastaje s Austrijom, dok 30. maja u Velikoj Gorici igra protiv Hrvatske. Sve utakmice počinju u 16.30 sati.

Na EP, koje se u julu održava u Estoniji, plasirat će se samo pobjednici sedam kvalifikacijskih grupa, a pridružit će im se domaćin prvenstva.

Radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem