Uhapšena Senka Šarić Hapšenje Senke Šarić
Uhapšena Senka Šarić
23. april 2012. u 18:43

Pripadnici MUP-a KS upravo su uhapsili Senku Šarić i odveli je u stanicu. 

Podsjetimo, problem Senke Šarić i gomile pasa smještenih u haustoru u Pruščakovoj ulici u centru Sarajeva poznat je već godinama. Međutim, posljednjih dana je dospio u fokus javnosti nakon što je aktivistica za prava životinja, Jelena Paunović (o kojoj smo pisali u više navrata), skrenula pažnju na njega.

Malo prije hapšenja u Pruščakovu ulicu stigli su uposlenici azila u Prači, kako bi pohvatali i odveli preostale pse.

U toku je pretres haustora i potraga za psima. Do sada je pronađeno šest pasa, ali se čini da ih ima još. Policajci koji su, sa službenicima azila, ušli u haustor Šarićeve navode kako nikada nisu vidjeli nešto tako te da se unutra nalazi debeli sloj izmeta.

"Dragan Furtula iz PU Centar rekao je da će sutra izdati nalog za pretres čitave kuće te naloge za dolazak potrebnih inspekcija - komunalne, itd.", izjavila je za Radiosarajevo.ba Jelena Paunović.

Policija nije dozvolila pretres vikendice Senke Šarić

Kako prepoznati prikupljača životinja

Senka Šarić: Mučiteljica ili zaštitarka

Građani provalili u kuću Senke Šarić

Krivična prijava zbog ulaska u haustor Šarićeve

Senka Šarić mora da izmjesti pse do 17h

Ado, Radiosarajevo.ba

TAGOVI: pruscakova
comments powered by Disqus

U različitim nivoima vlasti većinom će koalirati:

SDA I DF
DF i SBB
SDA I SBB
Ništa od navedenog
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 168736 [title] => Manu Chao: Dubioza kolektiv je odličan bend, ne propustite ga! [image] => /upload/images/Manu4.jpg ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168684 [title] => Kampanja masovne sterilizacije Dogs Trusta: U 29 dana obrađen 2.771 pas [image] => /upload/images/ZIVOTINJE_2013/Ulicni_psi_AP.jpeg ) [2] => stdClass Object ( [id] => 168690 [title] => Završeno Evropsko plesno prvenstvo u Sarajevu: Uspješni nastupi bh. plesača [image] => /upload/images/Metromahala_RAZNO%202013/aster_medalje.jpg ) [3] => stdClass Object ( [id] => 168732 [title] => Frutabela: Udar dobre energije u centru Sarajeva [image] => /upload/images/Picture%20174.jpg ) )