Disciplinski centar za maloljetnike seli na Bare Ministrica sa direktorom (drugi zdesna)
Disciplinski centar za maloljetnike seli na Bare
17. april 2012. u 11:38
0

Krajem aprila ove godine KJU "Disciplinski centar za maloljetnike" preselit će iz unajmljenog objekta u Hotonju u sanirani i adaptirani objekt na Barama. Objekt u rekonstrukciji krajem protekle sedmice, sa direktorom ove ustanove Samirom Suljagićem, obišla je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Velida Memić.

U toku su završni radovi na objektu, a, kako je kazao direktor, zvanično otvorenje objekta je planirano polovinom maja.

„Preseljenjem u novi objekt smještajni kapaciteti za maloljetnike će biti povećani za oko 50 posto, što će biti dovoljno za njihov cjelodnevni i poludnevni boravak u Centru“, kazao je Suljagić, te istakao da je u ovoj ustanovi dosada bilo smješteno oko 200 štićenika.

Izvan ustanove, na godišnjem nivou na području Kantona Sarajevo, Disciplinski centar pruža pomoć za oko 2.000 maloljetnika kroz projekte primarne prevencije

U sklopu novog objekta bit će prostorije za dnevni boravak i radno-okupacionu terapiju, učionica za obrazovne aktivnosti, kao i prostori za individualni i grupni rad, sportske aktivnosti, te administrativne poslove. Na prvom spratu nalazi se i prostor predviđen za botaničku baštu u kojoj će štićenici Disciplinskog centra razvijati kreativne i radne sposobnosti i navike.

Ukupna površina objekta je 618 metara kvadratnih, uz pripadajućih 400 metara kvadratnih dvorišta.

„Za kupovinu i rekonstrukciju objekta u koji će biti smješten Centar, Vlada je, putem resornog ministarstva, izdvojila oko 1.300.000,00 KM“, istakla je ministrica Memić, saopšteno je iz Vlade KS.

 

Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Šta mislite o odluci UEFA-e o utakmici Srbija-Albanija?

Pravedna kazna za obje reprezentacije
Srbija je prestrogo kažnjena
Albanija je prestrogo kažnjena
Ne zanima me