Tri medalje za bh. takmičare
01. april 2012. u 16:47
Tri medalje za bh. takmičare
0

U Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu ovog vikenda održava se Evropski džudo kup "Sarajevo Open 2012" za seniore i seniorke.

Prvog takmičarskog dana u subotu takmičari iz BiH osvojili su tri medalje. Srebrena odličja pripala su Larisi Cerić u kategoriji + 78 kg i Draženu Subotiću (+ 100 kg), a bronza Amelu Mekić (- 100 kg). 

Cerić je do srebrene medalje došla nakon pobjeda nad predstavnicama Slovenije i Srbije, a u finalu je poražena od evropske i svjetske viceprvakinje Ruskinje Donguzašvili. 

Drugu srebrenu medalju Bosni i Hercegovini je donio Dražen Subotić, koji je nakon pobjeda nad predstavnicima Rusije i Srbije, u finalu poražen od Crnogorca Radulovića. 

Najbolji bh. takmičar Amel Mekić je u kategoriji do 100 kg osvojio bronzanu medalju. U drugom kolu je pobijedio takmičara iz Austrije Bertagnolija, a potom je poražen od Mađara Cirjenicsa. Mekić je u repasažu ostvario tri pobjede nad predstavnicima Srbije, Crne Gore i Belgije, što mu je donijelo bronzano odličje. 

Solidne nastupe imali su i Aldin Lukač u kategoriji do 81 kg i Miloš Mijanović (-90 kg) koji su se plasirali u četvrtfinale, dok je Jelena Šiljegović u kategoriji do 78 kg osvojila sedmo mjesto. 

Na Evropskom džudo kupu u  Sarajevu danas su na rasporedu finalne borbe u lakšim kategorijama.

Fena/Radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem