Ukrajina: Preminula 18-godišnja Oksana Makar Oksana Makar
Ukrajina: Preminula 18-godišnja Oksana Makar
29. mart 2012. u 14:03
0

Osamnaestogodišnja Ukrajinka Oksana Makar preminula je u bolnici, nekoliko sedmica nakon što je brutalno silovana.

Oksana Makar je napadnuta 9. marta, u gradu Mykolayivu, od strane trojice muškaraca koji su je silovali, a potom pokušali zadaviti prije nego što su je zapalili, objavio je BBC.

Trojica muškaraca su uhapšeni, ali dvojica – čiji su roditelji imali političke veze, odnosno, radili su kao zvaničnici Vlade u ovom području – ubrzo su završili na slobodi. Međutim, kako je slučaj pokrenuo prosvjede diljem zemlje, Ukrajinci su beskompromisno zahtijevali njihovo hapšenje, dvojac je opet uhapšen.

Dvojica napadača potom su optužena za grupno silovanje, a jedan za silovanje i pokušaj ubistva; vrlo je vjerovatno da će optužnica biti promijenjena nakon što je Oksana preminula.

Oksanu Makar su pronašli tek ujutro – napadnuta je u noći 8. na 9. mart, 55 posto njenog tijela bilo je pokriveno opekotinama, a pluća su joj bila teško oštećena.

 

Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

U različitim nivoima vlasti većinom će koalirati:

SDA I DF
DF i SBB
SDA I SBB
Ništa od navedenog
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 168605 [title] => FOTO: Australski muslimani u borbi protiv islamofobije [image] => /upload/images/HARD_Svijet/aa_picture_20141019_3568696_high.jpg [popularity_level] => 280 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168571 [title] => Mahmoud Abbas nazvao Jevreje 'krdom stoke' [image] => /upload/images/HARD_SVIJET_2013/AZIJA/Mahmoud_Abbas_konferencija.jpg [popularity_level] => 268 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 168536 [title] => Fidel Castro pozvao SAD u zajedničku borbu protiv ebole [image] => /upload/images/HARD_Svijet/Fidel_Castro.jpg [popularity_level] => 81 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 168534 [title] => Milion i po životinja godišnje umire od plastičnog otpada u okeanima [image] => /upload/images/HARD_Svijet/otpad-u-moru.jpg [popularity_level] => 66 ) )