Još dva dana do kraja konkursa za SHARE
21. mart 2012. u 14:12
Još dva dana do kraja konkursa za SHARE
POVEZANO
INDECT: projekt masovne kontrole populacije?
Meksiko potpisao ACTA-u
ACTA je definitivno mrtva u Evropi

SHARE konferencija u fokus i ove godine stavlja Internet, aktivizam i alternativnu kulturu. Beograd će tako drugu godinu za redom ugostiti neke od najznačajnijih predavača na temu Internet kulture

Pristup na dnevne i noćne programe ovogodišnje SHARE konferencije će biti omogućeni uz jedinstvenu narukvicu, koja je posve besplatna. Zainteresirani mogu aplicirati kroz niz otvorenih konkursa koji su otvoreni još dva dana; do petka, 23. marta, u ponoć. 

Zanimanje za konferenciji je pokazalo nekoliko hiljada mladih ljudi koji su se prijavili sa željom da prisustvuju trodnevnim dešavanjima u Beogradu. Konkursi su prilagođeni svim zainteresiranim osobama. 

Među pristiglim radovima vrijedi istaći prijavu 17-godišnjaka koji je napravio robota za skupljanje otpada i osvojio prvu nagradu na sajmu pronalazaštva u Moskvi, mlade vlasnice hostela koja je ponudila i besplatan smještaj za posjetioce konferencije iz regiona, ali i studenta Fakulteta organizacijskih nauka, koji vrše istraživanje o navikama mladih na Internetu. 

Među pristiglim su i radovi brojnih dizajnera, muzičara koji njeguju kulturu remixa, dizajnera zvuka, ali i bloggera i aktivista s analizama spornih SOPA i ACTA zakona. 

Dodatne informacije o konkursima i načinu apliciranja i programu druge SHARE konferencije, koja se održava od 26. do 28. Aprila u beogradskom Domu Omladine su dostupni na službenoj stranici SHARE konferencije

Radiosarajevo.ba

TAGOVI: acta sopa share

Za koga biste glasali da su izbori danas?

Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić
Dragan Čović
Fahrudin Radončić
Emir Suljagić
Bakir Hadžiomerović
Sefer Halilović
Mustafa Cerić
Džebrail Bajramović
Mirsad Kebo
Halil Tuzlić
Adil Žigić
Željka Cvijanović
Goran Zmijianjac
Martin Raguž
Živko Budimir
Anto Popović