Još dva dana do kraja konkursa za SHARE
21. mart 2012. u 14:12
Još dva dana do kraja konkursa za SHARE
0
POVEZANO
INDECT: projekt masovne kontrole populacije?
Meksiko potpisao ACTA-u
ACTA je definitivno mrtva u Evropi

SHARE konferencija u fokus i ove godine stavlja Internet, aktivizam i alternativnu kulturu. Beograd će tako drugu godinu za redom ugostiti neke od najznačajnijih predavača na temu Internet kulture

Pristup na dnevne i noćne programe ovogodišnje SHARE konferencije će biti omogućeni uz jedinstvenu narukvicu, koja je posve besplatna. Zainteresirani mogu aplicirati kroz niz otvorenih konkursa koji su otvoreni još dva dana; do petka, 23. marta, u ponoć. 

Zanimanje za konferenciji je pokazalo nekoliko hiljada mladih ljudi koji su se prijavili sa željom da prisustvuju trodnevnim dešavanjima u Beogradu. Konkursi su prilagođeni svim zainteresiranim osobama. 

Među pristiglim radovima vrijedi istaći prijavu 17-godišnjaka koji je napravio robota za skupljanje otpada i osvojio prvu nagradu na sajmu pronalazaštva u Moskvi, mlade vlasnice hostela koja je ponudila i besplatan smještaj za posjetioce konferencije iz regiona, ali i studenta Fakulteta organizacijskih nauka, koji vrše istraživanje o navikama mladih na Internetu. 

Među pristiglim su i radovi brojnih dizajnera, muzičara koji njeguju kulturu remixa, dizajnera zvuka, ali i bloggera i aktivista s analizama spornih SOPA i ACTA zakona. 

Dodatne informacije o konkursima i načinu apliciranja i programu druge SHARE konferencije, koja se održava od 26. do 28. Aprila u beogradskom Domu Omladine su dostupni na službenoj stranici SHARE konferencije

Radiosarajevo.ba

TAGOVI: acta sopa share

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem