IKEA neće otvarati centar u BiH Lokacija kraj Zagreba
21. mart 2012. u 14:42
IKEA neće otvarati centar u BiH
0

Iako je bilo najavljeno da bi veliki međunarodni lanac Ikea trebao otvoriti nekoliko prodajnih centara u regiji bivše Jugoslavije, za sada je izvijesno otvaranje dva prodajna objekta, u Zagrebu i Beogradu, potvrdio je za radiosarajevo.ba Igor Štefanac, glasnogovornik Ikea Hrvatska.

Na našu žalost, za sada u kompaniji nema odluke o eventualnom otvaranju Ikeinog prodajnog objekta u BiH. Njihova suradnja s našom zemljom trenutno se odvija u okvirima poslovne saradnje sa lokalnim proizvođačima koji sa Ikeom imaju ugovor o izradi određenih artikala, rekao je Štefanac. 

Potencijalnim kupcima iz BiH najbliži maloprodajni centri bit će oni u Hrvatskoj i Srbiji. 

Za sada je izvijesno da će se veliki Ikein centar izgraditi na istočnim prilazu Zagrebu - blizu naplatne postaje Ivanja Reka, na autocesti nekada zvanom 'Bratstvo - Jedinstvo'. Ova robna kuća trebala bi se izgraditi do kraja 2013. Takođe, u ovom roku otvorit će se i prodajni centar u Beogradu.

Dugoročni planovi podrazumijevaju otvaranje robnih kuća u Rijeci, Splitu, Nišu i Novom Sadu, no za sada još uvijek nema indicija kada bi moglo doći do realizacije, rečeno nam je.


radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Bh. fudbaleri u Belgiji će:

Pobijediti
Izgubiti
Remizirati