IKEA neće otvarati centar u BiH Lokacija kraj Zagreba
21. mart 2012. u 14:42
IKEA neće otvarati centar u BiH
0

Iako je bilo najavljeno da bi veliki međunarodni lanac Ikea trebao otvoriti nekoliko prodajnih centara u regiji bivše Jugoslavije, za sada je izvijesno otvaranje dva prodajna objekta, u Zagrebu i Beogradu, potvrdio je za radiosarajevo.ba Igor Štefanac, glasnogovornik Ikea Hrvatska.

Na našu žalost, za sada u kompaniji nema odluke o eventualnom otvaranju Ikeinog prodajnog objekta u BiH. Njihova suradnja s našom zemljom trenutno se odvija u okvirima poslovne saradnje sa lokalnim proizvođačima koji sa Ikeom imaju ugovor o izradi određenih artikala, rekao je Štefanac. 

Potencijalnim kupcima iz BiH najbliži maloprodajni centri bit će oni u Hrvatskoj i Srbiji. 

Za sada je izvijesno da će se veliki Ikein centar izgraditi na istočnim prilazu Zagrebu - blizu naplatne postaje Ivanja Reka, na autocesti nekada zvanom 'Bratstvo - Jedinstvo'. Ova robna kuća trebala bi se izgraditi do kraja 2013. Takođe, u ovom roku otvorit će se i prodajni centar u Beogradu.

Dugoročni planovi podrazumijevaju otvaranje robnih kuća u Rijeci, Splitu, Nišu i Novom Sadu, no za sada još uvijek nema indicija kada bi moglo doći do realizacije, rečeno nam je.


radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem