Lipovača nije dobio podršku
20. mart 2012. u 08:30
Lipovača nije dobio podršku
0

Hamdija Lipovača, na rano jutros, u 4.30 sati završenoj, maratonskoj Izbornoj konferenciji SDP-a Unsko-sanskog kantona (USK), kao jedini kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora stranke, nije dobio podršku.

Hoće li preživjeti Lipovača?

Izborna konferencija počela je u ponedjeljak nešto iza 18.00 sati, a završena nakon više od deset sati, kada su saopćeni rezultati glasanja. Glasanje je završeno nešto prije ponoći, ali je prebrojavanje potrajalo gotovo pet sati

Predsjednik Izborne komisije Alvir Alibabić rekao je da je od 105 delegata, glasalo njih 103. Imenovan je novi Kantonalni odbor SDP-a sa 31 članom, te Nadzorni odbor, koji čini pet delegata.

Lipovača kao jedini kandidat za predjednika KO dobio je 49 glasova za, dok je 54 bilo protiv ili nevažećih, istakao je Alibabić. Nakon objavljivanja rezultata, prisutni su tražili da im se objasni ova situacija i ko će dalje voditi stranku. Ustvrdili su da će nakon "pada" Lipovače, istu sudbinu doživjeti i Vlada Kantona, ali i SDP. Uprkos tome, konferencija je završena. 

Alija Behmen, uime delegacije Centrale SDP-a iz Sarajeva, koja je nadzirala izbore, kazao je novinarima da je ovo specifična situacija, te da će o daljnjim koracima odlučiti Predsjedništvo stranke. Isto je potvrdio i Hamdija Lipovača naglašavajući da je važno da SDP ostane jedinstvena i pobijedi na predstojećim izborima u Bihaću, ali i još nekim općinama USK-a. 

"Nažalost nismo izabrali predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a, sada imamo novi KO i dosadašnjeg predsjednika u tehničkom mandatu Hamdiju Lipovaču", kazao je medijima predsjedavajući Džafić. On je dodao da će vrh partije donijeti odluku da li će on i dalje obavljati tu dužnost. 

Fena/Radiosarajevo.ba

Kako ćete obilježiti Prvi maj?

Na izletu
U mjestu u kojem živim
Na putovanju
Radno