Vintage radionica Aide Đapo
05. mart 2012. u 16:29
Vintage radionica Aide Đapo
0

Aida Đapo, pod umjetničkim imenom poznata kao Idda van Munster zasad je jedini pin-up model u našoj zemlji, a svoju ljubav prema vintage stilu i ikonama 1920.-1960. godina gaji još od malih nogu.

Aida Đapo: Stil kao isječak iz stare fotografije

Pojavljivala se na naslovnicama brojnih magazina širom svijeta: brazilski TATTOOBRAZIL, naslovnica talijanskiog časopisa Il Punto, njemačkog časopisa za zdravu ishranu Bioboom, billboard vintage butika Decennies u Beču, na omotima serija cd-ova muzike 1950. godina po cijeloj Njemačkoj, a sudjelovala je i na prvom burlesque showu održanom u sarajevskom Coloseumu 2009. godine. 

Surađivala je sa skoro svim bh. fotografima, a ponajviše sa Safetom Hadžimusićem, a fotografija koju su zajedno uradili je objavljenja u talijanskom izdanju časopisa Vogue (juli/august 2011).


Za sve zainteresirane: Besplatna vintage radionica Aide Đapo će se održati 8. marta u Food Officeu, a radi se o projektu koji će svim zainteresiranim djevojkama pružiti uzbudljivo iskustvo šminkanja i pravljenja frizura u vintage stilu, uz muziku uživo, fotografiranje i brojna druga iznenađenja.

Svoje mjesto možete rezervisati putem telefona 062-723-144 ili na mail [email protected]

 

Radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem