Vintage radionica Aide Đapo
05. mart 2012. u 16:29
Vintage radionica Aide Đapo

Aida Đapo, pod umjetničkim imenom poznata kao Idda van Munster zasad je jedini pin-up model u našoj zemlji, a svoju ljubav prema vintage stilu i ikonama 1920.-1960. godina gaji još od malih nogu.

Aida Đapo: Stil kao isječak iz stare fotografije

Pojavljivala se na naslovnicama brojnih magazina širom svijeta: brazilski TATTOOBRAZIL, naslovnica talijanskiog časopisa Il Punto, njemačkog časopisa za zdravu ishranu Bioboom, billboard vintage butika Decennies u Beču, na omotima serija cd-ova muzike 1950. godina po cijeloj Njemačkoj, a sudjelovala je i na prvom burlesque showu održanom u sarajevskom Coloseumu 2009. godine. 

Surađivala je sa skoro svim bh. fotografima, a ponajviše sa Safetom Hadžimusićem, a fotografija koju su zajedno uradili je objavljenja u talijanskom izdanju časopisa Vogue (juli/august 2011).


Za sve zainteresirane: Besplatna vintage radionica Aide Đapo će se održati 8. marta u Food Officeu, a radi se o projektu koji će svim zainteresiranim djevojkama pružiti uzbudljivo iskustvo šminkanja i pravljenja frizura u vintage stilu, uz muziku uživo, fotografiranje i brojna druga iznenađenja.

Svoje mjesto možete rezervisati putem telefona 062-723-144 ili na mail [email protected]

 

Radiosarajevo.ba

Za koga biste glasali da su izbori danas?

Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić
Dragan Čović
Fahrudin Radončić
Emir Suljagić
Bakir Hadžiomerović
Sefer Halilović
Mustafa Cerić
Džebrail Bajramović
Mirsad Kebo
Halil Tuzlić
Adil Žigić
Željka Cvijanović
Goran Zmijianjac
Martin Raguž
Živko Budimir
Anto Popović