Chaveza posjetili Fidel i Raul Castro Fidel Castro i Hugo Chavez
03. mart 2012. u 19:32
Chaveza posjetili Fidel i Raul Castro


Vođa kubanske revolucije Fidel Castro i aktuelni predsjednik države, njegov brat Raul, posjetili su danas predsjednika Venezuele Huga Chaveza koji se oporavlja u kubanskoj bolnici, nakon nove operacije ove nedjelje, javio je AFP.

"Fidel je danas popodne posjetio Chavesa u Havani", objavio je na svom Twitteru kubanski ministar za informiranje Andres Isara i dodao da su njih dvojica razgovarali oko dva sata, nakon čega im se pridružio i Raul.

Isara je objavio i fotografije na kojima se vidi kako Fidel i Chavez živo raspravljaju prilikom šetnje, okruženi ljekarima.

Chavez je na Kubu doputovao prošlog petka, kako bi mu se odstranio tumor u predjelu karlice, na istom mjestu odakle mu je prošle godine izvađen veći maligni tumor.

Nije  poznato da li je tkivo koje je sada operisano također maligno, a predsjedništvo u Venezueli je saopćilo ranije ove nedelje da nije došlo do komplikacija na drugim organima i da je operacija bila uspješna.

Zvaničnici u Karakasu apelovali su na stanovništvo da ne sluša glasine o tome da je kod Chaveza došlo do metastaze i unutrašnjeg krvarenja.

Nova operacija je podstakla i sumnje u to da li će Chavez biti u stanju da učestvuje u predsjedničkoj kampanji u oktobru ili da vlada ukoliko treći put pobijedi.

Predsjednik Venezuele operisan je prošle godine i prošao je četiri tretmana hemoterapije na Kubi, pošto mu je ustanovljen karcinom u predjelu karlice, a više puta od tada je izjavljivao da je izliječen.

Vatreni ljevičar, Chavezes je na vlasti od 1999. godine. Njegov jedini opozicioni protivkandidat na izborima bit će 39-godišnji Henrique Capriles.

Fena

Za koga biste glasali da su izbori danas?

Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić
Dragan Čović
Fahrudin Radončić
Emir Suljagić
Bakir Hadžiomerović
Sefer Halilović
Mustafa Cerić
Džebrail Bajramović
Mirsad Kebo
Halil Tuzlić
Adil Žigić
Željka Cvijanović
Goran Zmijianjac
Martin Raguž
Živko Budimir
Anto Popović