Chaveza posjetili Fidel i Raul Castro Fidel Castro i Hugo Chavez
Chaveza posjetili Fidel i Raul Castro
03. mart 2012. u 19:32
0


Vođa kubanske revolucije Fidel Castro i aktuelni predsjednik države, njegov brat Raul, posjetili su danas predsjednika Venezuele Huga Chaveza koji se oporavlja u kubanskoj bolnici, nakon nove operacije ove nedjelje, javio je AFP.

"Fidel je danas popodne posjetio Chavesa u Havani", objavio je na svom Twitteru kubanski ministar za informiranje Andres Isara i dodao da su njih dvojica razgovarali oko dva sata, nakon čega im se pridružio i Raul.

Isara je objavio i fotografije na kojima se vidi kako Fidel i Chavez živo raspravljaju prilikom šetnje, okruženi ljekarima.

Chavez je na Kubu doputovao prošlog petka, kako bi mu se odstranio tumor u predjelu karlice, na istom mjestu odakle mu je prošle godine izvađen veći maligni tumor.

Nije  poznato da li je tkivo koje je sada operisano također maligno, a predsjedništvo u Venezueli je saopćilo ranije ove nedelje da nije došlo do komplikacija na drugim organima i da je operacija bila uspješna.

Zvaničnici u Karakasu apelovali su na stanovništvo da ne sluša glasine o tome da je kod Chaveza došlo do metastaze i unutrašnjeg krvarenja.

Nova operacija je podstakla i sumnje u to da li će Chavez biti u stanju da učestvuje u predsjedničkoj kampanji u oktobru ili da vlada ukoliko treći put pobijedi.

Predsjednik Venezuele operisan je prošle godine i prošao je četiri tretmana hemoterapije na Kubi, pošto mu je ustanovljen karcinom u predjelu karlice, a više puta od tada je izjavljivao da je izliječen.

Vatreni ljevičar, Chavezes je na vlasti od 1999. godine. Njegov jedini opozicioni protivkandidat na izborima bit će 39-godišnji Henrique Capriles.

Fena

comments powered by Disqus

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?