Chaveza posjetili Fidel i Raul Castro Fidel Castro i Hugo Chavez
Chaveza posjetili Fidel i Raul Castro
03. mart 2012. u 19:32
0


Vođa kubanske revolucije Fidel Castro i aktuelni predsjednik države, njegov brat Raul, posjetili su danas predsjednika Venezuele Huga Chaveza koji se oporavlja u kubanskoj bolnici, nakon nove operacije ove nedjelje, javio je AFP.

"Fidel je danas popodne posjetio Chavesa u Havani", objavio je na svom Twitteru kubanski ministar za informiranje Andres Isara i dodao da su njih dvojica razgovarali oko dva sata, nakon čega im se pridružio i Raul.

Isara je objavio i fotografije na kojima se vidi kako Fidel i Chavez živo raspravljaju prilikom šetnje, okruženi ljekarima.

Chavez je na Kubu doputovao prošlog petka, kako bi mu se odstranio tumor u predjelu karlice, na istom mjestu odakle mu je prošle godine izvađen veći maligni tumor.

Nije  poznato da li je tkivo koje je sada operisano također maligno, a predsjedništvo u Venezueli je saopćilo ranije ove nedelje da nije došlo do komplikacija na drugim organima i da je operacija bila uspješna.

Zvaničnici u Karakasu apelovali su na stanovništvo da ne sluša glasine o tome da je kod Chaveza došlo do metastaze i unutrašnjeg krvarenja.

Nova operacija je podstakla i sumnje u to da li će Chavez biti u stanju da učestvuje u predsjedničkoj kampanji u oktobru ili da vlada ukoliko treći put pobijedi.

Predsjednik Venezuele operisan je prošle godine i prošao je četiri tretmana hemoterapije na Kubi, pošto mu je ustanovljen karcinom u predjelu karlice, a više puta od tada je izjavljivao da je izliječen.

Vatreni ljevičar, Chavezes je na vlasti od 1999. godine. Njegov jedini opozicioni protivkandidat na izborima bit će 39-godišnji Henrique Capriles.

Fena

comments powered by Disqus

U različitim nivoima vlasti većinom će koalirati:

SDA I DF
DF i SBB
SDA I SBB
Ništa od navedenog
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 168730 [title] => Teroristi ISIS-a izveli samoubilački napad u Kobaniju [image] => /upload/images/aa_picture_20141020_3576519_high.jpg ) [1] => stdClass Object ( [id] => 168601 [title] => Počinje završna faza pregovora u vezi s iranskim nuklearnim programom [image] => /upload/images/HARD_Svijet/Iran_Nuklearni_program_ilustracija.jpg ) [2] => stdClass Object ( [id] => 168605 [title] => FOTO: Australski muslimani u borbi protiv islamofobije [image] => /upload/images/HARD_Svijet/aa_picture_20141019_3568696_high.jpg ) [3] => stdClass Object ( [id] => 168606 [title] => Kongo: Iz zatvora pobjeglo 300 zatvorenika [image] => /upload/images/HARD_Svijet/zatvor_1375788818_670x0.jpg ) )