Obećavao petice osnovcima koji uđu u ledeni Dunav
01. mart 2012. u 21:34
Obećavao petice osnovcima koji uđu u ledeni Dunav
0

Tekst bez intervencija prenosimo sa trojka.rs.

Za peticu iz matematike više nije presudno znanje, već je dovoljno umočiti noge u ledeni Dunav. Tu novinu uveo je nastavnik Žarko Jajić, tvrde roditelji dece koja pohađaju osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice.

Oni Jajića optužuju za niz incidenata, među kojima je i taj da je jedno dete udario fasciklom, a drugo gađao šestarom, kulminirao je kada je jedno odeljenje odveo u šetnju 26. januara, a zatim zajedno sa nekoliko dece prao noge u Dunavu.

Iz škole je saopšteno da je Jajić upućen na medicinski pregled kako bi se utvrdilo da li je sposoban da predaje.

- Očajni smo i u strahu jer više ne znamo šta je spreman da uradi. Niko nema prava da digne ruku na našu decu, a on je kao nastavnik sebi to dopustio. Udario je po glavi fasciklom jedno dete, a jednog malog koji inače živi u Dečjem selu sa drugog sprata je gađao veliki šestarom za tablu. I onda kaže, šteta, promašio sam. Jednom je čak istresao sebi na glavu punu kantu smeća jer deca nešto nisu znala - priča majka jedne učenice koja je insistirala da ostane anonimna, jer se plaši se za svoje dete.

Sve je kulminirala 26. januara kada je šesti razred u kojem je i njena ćerka odveo u šetnju pored Dunava.

- Šta on kao profesor matematike ima njih da vodi na Dunav? Skamenila sam se kada mi je ispričala. Odveo ih je na reku, izuo je čarape i ušao u vodu, a onda je rekao da svako ko hoće da dobije peticu može da pere noge u Dunavu. Naravno, nekoliko dece je to i uradilo. I šta da je neko dete upalo pod led? On može da bude lud koliko hoće za sebe, ali ne kada je i u pitanju moje dete. To ne dam - kaže ova majka.

Jajić odbacuje optužbe i tvrdi da je žrtva "mobinga".

- To ništa nije istina i sve je to mobing. Ja sam vodio decu u šetnju prvog dana kada je pao sneg, otišli smo na Dunav i zamočio sam noge u vodu, to vam je isto kao kada perete noge u lavoru. Nikoga ja nisam zvao, već su četiri dečaka došla i rekla da hoće i oni da peru noge. A to što sam stavio kantu na glavu, to je sve performans, moram da dokažem deci koliko sam začuđen kada nešto ne znaju - kaže Žarko Jajić (59), dodajući da mu je provera sposobnosti zakazana za 5. i 6. mart.

 

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga