Mravac, Štilić i Zec ispali, Alispahić u igri Safet Sušić, arhiv
17. februar 2012. u 09:53
Mravac, Štilić i Zec ispali, Alispahić u igri
0


Selektor nogometne reprezentacije Bone i Hercegovine, Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje će računati u predstojećem prijateljskom meču sa selekcijom Brazila 28. februara na stadionu AFG Arena. u St. Gallenu

Kao što je ranije i najavio na spisku se nije našao Zlatan Muslimović koji više od šest mjeseci nema klub, te povrijeđeni Kenan Hasagić. U državni tim se vraća mladi golman turskog Mersina, Ibrahim Šehić. Poziv je dobio i igrač zagrebačkog Dinama Mehmed Alispahić.


Pozive su dobili: Asmir Begović,  Ibrahim Šehić, Saša Papac, Adnan Zahirović, Emir Spahić, Sanel Jahić, Boris Pandža, Sejad Salihović, Senad Lulić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Mensur Mujdža, i Mehmed Alispahić.


Podsjećamo, u utorak je brazilski selektor Mano Menezes, objavio je spisak igrača za susret protiv Zmajeva.

"U toku utakmice će biti 3-4 izmjene, zato i nisam želio zvati više od devetnaest igrača", rekao je Sušić, koji je dodao da će spisak biti veći u maju kada naš državni tim igra sa dvije prijateljske utakmice.

"Kao što sam rekao ranije, za svaku utakmicu ću da pozovem najbolje naše igrače. Za ovih devetnaest igrača mislim da su naši najbolji igrači i zato su i dobili pozive. Avdukić je bio tu, ali je otišao u Iran, a Šehić je otišao u Tursku gdje je imao malo problema, a u zadnje vrijeme zaista brani dobro", rekao je Sušić i rekao da nije isključeno da u St. Gallen izvede postavu sa dva napadača.

Selektor Sušić je istakao da je teško očekivati pobjedu u meču protiv jedne svjetske velesile kao što je Brazil, ali se prije svega nada dobrom rezultatu.

"Nama je prvi cilj da se ne obrukamo. Da ostavimo dobar utisak i da vidimo šta možemo napraviti u odnosu na jednu takvu reprezentaciju. Bila bi velika stvar ostvariti dobar rezultat, jer igrači nakon takve utakmice dobiju samopouzdanje", rekao je Sušić.

 

Radiosarajevo.ba

Vjerujete li da će uskoro početi obnavljanje Sarajevske žičare?

Ne znam
Ne vjerujem
Vjerujem