Grand Slam? Što da ne!
30. januar 2012. u 19:37
Grand Slam? Što da ne!
0

Novak Đoković osvojio je u Melbourneu svoj ukupno peti, a treći uzastopni Grand Slam turnir. Nakon trijumfa na Australian Openu ostao je, dakako, jedini u konkurenciji za osvajanje kalendarskog Grand Slama.

Sva četiri Grand Slam turnira u istoj kalendarskoj godini do sada je osvojio samo jedan čovjek – danas 73-godišnji Australac Rod Laver, i to dva puta, 1962. godine kao amater i 1969. godine kao profesionalac.

Centralni stadion u Melbourne Parku nosi ime po Rodu Laveru, koji je svjedočio najdužem finalu u povijesti Grand Slam turnira, u kojem je Đoković nakon gotovo šest sati borbe pobijedio Rafaela Nadala.

U izjavi koju prenosi B92, Đoković je prokomentirao mogućnost da ove sezone osvoji sva četiri Grand Slam turnira.

"Bio sam u sličnoj situaciji 2008. i prošle godine, kada sam također slavio u Malbourneu i osvojio prvi Grand Slam turnir sezone. Otvara se tema može li netko osvojiti taj povijesni Grand Slam, što je dosad samo jedan igrač uspio napraviti. To je nevjerovatno priželjkivati ili očekivati, ali ništa nije nemoguće", kaže Đoković.

"Ove sezone ću tempirati formu za Grand Slam turnire i Olimpijske igre u Londonu. Prvi sljedeći veliki cilj je Roland Garrosa, jedini Grand Slam turnir kojeg još nisam osvojio i na kojem nikada nisam ni igrao finale. Usmjerit ću svu svoju energiju na taj turnir", rekao je Đoković.

Totalsport/Radiosarajevo.ba

comments powered by Disqus

Hoće li uspjesi mladih bh. sportista promijeniti odnos institucija prema talentima?

Usvojit će se zakoni o sportu, kulturnim djelatnostima i sl.
Pojačat će se podrška, ali se neće uspostaviti sistem
Uspjesi će ubrzo biti zaboravljeni i sve će biti isto