Sanela Jenkins pokrenula Forum za Međunarodno kazneno pravo 0
Sanela Jenkins pokrenula Forum za Međunarodno kazneno pravo
02. septembar 2010. u 15:40

0
U cilju što uspješnije implementacije projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project” čiji je inicijator i osnivač uspješna Bosanka Sanela Diana Jenkins, pokrenut je online portal koji putem foruma omogućava tužiocima širom svijeta da sarađuju, dijele informacije i analiziraju pravnu problematiku pri progonu ratnih kriminalaca, s posebnim akcentom na ratne zločine u BiH.

Forum za Ljudska prava i Međunarodno kazneno pravo, (www.UCLALawForum.com), je namijenjen za advokate, naučnike, službena lica... Forum je mjesto gdje se svi zainteresovani za spomenutu problematiku mogu uključiti u diskusiju vezanu za komplikovana pitanja iz međunarodnog prava. On je pokrenut u saradnji sa Uredom tužioca za Međunarodni kazneni sud u Haagu

Prema riječima Sanele Diane Jenkins i njezinom iskustvu na implementaciji projekta, progon ratnih zločinaca je poduhvat koji zahtijeva izuzetno veliku saradnju unutar međunarodne zajednice.

“U potpunosti sam svjesna koliko su važne legitimne internacionalne pravne institucije. Moje iskustvo – prvenstveno kao izbjeglice, a takođe kao i osobe koja je uključena u ponovnu izgradnju BiH – me je uvjerilo u to. Ne možemo dopustiti ratnim zločincima da rade kako žele, a da ne izađu pred lice pravde”, kaže Jenkins.

Projekt “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project" je osnovan 2009. godine, a bavi se raznim aktivnostima i redovno kroz svoj rad pruža mogućnost za poboljšavanje i ostvarivanja ljudskih prava širom svijeta, saopštili su rukovodioci projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights“.

radiosarajevo.ba

0

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?