Sanela Jenkins pokrenula Forum za Međunarodno kazneno pravo 0
02. septembar 2010. u 15:40
Sanela Jenkins pokrenula Forum za Međunarodno kazneno pravo

0
U cilju što uspješnije implementacije projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project” čiji je inicijator i osnivač uspješna Bosanka Sanela Diana Jenkins, pokrenut je online portal koji putem foruma omogućava tužiocima širom svijeta da sarađuju, dijele informacije i analiziraju pravnu problematiku pri progonu ratnih kriminalaca, s posebnim akcentom na ratne zločine u BiH.

Forum za Ljudska prava i Međunarodno kazneno pravo, (www.UCLALawForum.com), je namijenjen za advokate, naučnike, službena lica... Forum je mjesto gdje se svi zainteresovani za spomenutu problematiku mogu uključiti u diskusiju vezanu za komplikovana pitanja iz međunarodnog prava. On je pokrenut u saradnji sa Uredom tužioca za Međunarodni kazneni sud u Haagu

Prema riječima Sanele Diane Jenkins i njezinom iskustvu na implementaciji projekta, progon ratnih zločinaca je poduhvat koji zahtijeva izuzetno veliku saradnju unutar međunarodne zajednice.

“U potpunosti sam svjesna koliko su važne legitimne internacionalne pravne institucije. Moje iskustvo – prvenstveno kao izbjeglice, a takođe kao i osobe koja je uključena u ponovnu izgradnju BiH – me je uvjerilo u to. Ne možemo dopustiti ratnim zločincima da rade kako žele, a da ne izađu pred lice pravde”, kaže Jenkins.

Projekt “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project" je osnovan 2009. godine, a bavi se raznim aktivnostima i redovno kroz svoj rad pruža mogućnost za poboljšavanje i ostvarivanja ljudskih prava širom svijeta, saopštili su rukovodioci projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights“.

radiosarajevo.ba

0

Smatrate li da je opravdano da GRAS podigne kredit od 50 miliona KM?

Nije opravdano, novac im treba samo da pokriju dugovanja
Ne znam
Opravdano je, iskoristit će to za poboljšanje usluga