Proglašeni pobjednici konkursa za originalnu radiodramu BHR1 0
07. maj 2009. u 13:23
Proglašeni pobjednici konkursa za originalnu radiodramu BHR1

U okviru proslave upriličene u povodu obilježavanja osme godišnjice BHR1 i sedme godišnjice emitiranja informativnog i sportskog programa BHT1, danas su u prostorijama "Sivog doma" dodijeljene i nagrade za najbolju originalnu radiodramu Dramskog programa BH Radija 1.

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa o kojem je odlučivao žiri u sastavu Mile Stojić, Mario Ćulum i Miralem Ovčina je Feđa Isović s radiodramom "Promjena dlake". Drugo mjesto pripalo je Edinu Krehiću za djelo "Breaking news", a treće Slaviši Radanu za
radiodramu "Ostavite je nebu". Na konkurs je pristiglo 78 prijava iz cijele BiH.

"Mišljenja sam da ove čestitke za nagradu koje sam upravo dobio više zaslužuje BHR1 jer da nije njega ne bismo ni imali radiodramu kao radijski žanr", istakao je nakon preuzimanja nagrade, laureat Feđa Isović.

Nagrade od 1.500 za prvoplasiranog te 1.000 i 700 KM za drugo, odnosno, treće mjesto, pobjednicima je uručila direktorica BHR1 Senada Ćumurović, koja je istakla da je BHR1 sadržajem i kapacitetom namijenjen slušateljima na području cijele BiH.

Nagrađena drama je, objasnio je autor, duhovita priča o isprepletenosti političara i korupcije.

Tokom osam godina rada i djelovanja BHR1, na konkurs za najbolju radiodramu pristiglo je između 500 i 600 radova. Iz produkcije ovog radija izašlo je više od 100 radiodrama.

fena

0

Za koga biste glasali da su izbori danas?

Bakir Izetbegović
Mladen Ivanić
Dragan Čović
Fahrudin Radončić
Emir Suljagić
Bakir Hadžiomerović
Sefer Halilović
Mustafa Cerić
Džebrail Bajramović
Mirsad Kebo
Halil Tuzlić
Adil Žigić
Željka Cvijanović
Goran Zmijianjac
Martin Raguž
Živko Budimir
Anto Popović