Proglašeni pobjednici konkursa za originalnu radiodramu BHR1 0
Proglašeni pobjednici konkursa za originalnu radiodramu BHR1
07. maj 2009. u 13:23

0
U okviru proslave upriličene u povodu obilježavanja osme godišnjice BHR1 i sedme godišnjice emitiranja informativnog i sportskog programa BHT1, danas su u prostorijama "Sivog doma" dodijeljene i nagrade za najbolju originalnu radiodramu Dramskog programa BH Radija 1.

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa o kojem je odlučivao žiri u sastavu Mile Stojić, Mario Ćulum i Miralem Ovčina je Feđa Isović s radiodramom "Promjena dlake". Drugo mjesto pripalo je Edinu Krehiću za djelo "Breaking news", a treće Slaviši Radanu za
radiodramu "Ostavite je nebu". Na konkurs je pristiglo 78 prijava iz cijele BiH.

"Mišljenja sam da ove čestitke za nagradu koje sam upravo dobio više zaslužuje BHR1 jer da nije njega ne bismo ni imali radiodramu kao radijski žanr", istakao je nakon preuzimanja nagrade, laureat Feđa Isović.

Nagrade od 1.500 za prvoplasiranog te 1.000 i 700 KM za drugo, odnosno, treće mjesto, pobjednicima je uručila direktorica BHR1 Senada Ćumurović, koja je istakla da je BHR1 sadržajem i kapacitetom namijenjen slušateljima na području cijele BiH.

Nagrađena drama je, objasnio je autor, duhovita priča o isprepletenosti političara i korupcije.

Tokom osam godina rada i djelovanja BHR1, na konkurs za najbolju radiodramu pristiglo je između 500 i 600 radova. Iz produkcije ovog radija izašlo je više od 100 radiodrama.

fena

0

Da li vas je strah da se vozite avionom?

Nije me strah, avion je najsigurnije prijevozno sredstvo
Pomalo me strah, ali ipak putujem avionom kad imam priliku
Strah me je, izbjegavam putovanja avionom
Odakle mi pare za avion?